Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη και ο κρατικός μηχανισμός και τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορονοϊό. Ο κ. Βασίλης Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία προσθέτοντας ότι ο νέος κορονοϊός προσομοιάζει με τον ιό μιας σοβαρής γρίπης και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού και τις εξελίξεις σε σχέση με την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι, έχουμε διαχειριστεί επιτυχώς όλα τα ύποπτα περιστατικά», δήλωσε κ. Κικίλιας και ζήτησε από όλους «ψύχραιμα και σοβαρότητα». «Με τα γεωγραφικά δεδομένα της Ιταλία, οι λοιμωξιολόγοι μας λένε ότι ενδεχομενως αυξάνει και η πιθανότητα να έρθει στη χώρα μας ο κορονοϊός, αλλά είμαστε θωρακισμένοι» σημείωσε.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Ανησυχία για τους Ιταλούς μαθητές που φιλοξενούνται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Erasmus»
Επόμενο άρθρο«Ξεπουλάνε» οι μάσκες προστασίας στα φαρμακεία της Πάτρας