Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 11:25

Για την πορεία του κορωνοϊού παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας μίλησε ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός σχετικά με τη χρήση της μάσκας: «Το μέτρο της μάσκας θα μας συνοδεύσει σίγουρα μέχρι και τους μήνες της άνοιξης», ξεκαθαρίζοντας πως για να μπορέσουμε να βγούμε ασφαλείς από αυτή την περιπέτεια και να επιστρέψει και η πάλι η ζωή μας σε μία κανονικότητα, θα πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τους υγειονομικούς κανόνες.

Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια της συνέβντευξής του τόνισε:

«Η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες.

Ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα. Είναι ύπουλος, γιατί είναι ασυμπτωματικός. Οι νέοι άνθρωποι τον μεταφέρουν ασυμπτωματικά. Χωρίς να το καταλάβουν, χωρίς να το θέλουν, βάζουν σε κίνδυνο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Παρακαλώ θερμά τις μεγάλες ηλικίες, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους όλους αυτούς που αγαπάμε και θέλουμε να φροντίσουμε, να προσέξουν 10 φορές παραπάνω εν μέσω καραντίνας. Ας μείνουν μακριά από ανθρώπους οι οποίοι είχαν κοινωνικές επαφές, από πιο νεαρά παιδιά.

Γιατί κατά κανόνα αυτοί οι συνάνθρωποί μας, οι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, με καρκίνο, οι παχύσαρκοι, όσοι έχουν περάσει σοβαρές νόσους, είναι αυτοί οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε ένα Νοσοκομείο ή σε μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.»

«Ζητώ να αντέξουμε 2-3 μήνες μέχρι να έρθει το εμβόλιο»

«Η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή, το ECDC – είχα πάλι την ευκαιρία να μιλήσω χθες μαζί τους – οι άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται το πρόγραμμα της προμήθειας εμβολίου για την COVID, λένε ότι εφόσον ολοκληρωθούν και τα τελευταία  στάδια με επιτυχία και ασφάλεια, θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι από το τέλος του 2020, αρχές του 2021 κατά την άποψή μου, θα μπορούμε να έχουμε ένα εμβόλιο για τις ευπαθείς ομάδες και για τους υγειονομικούς κατ’ αρχάς και μετά για όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Είδα χθες τη συνέντευξη ενός ανθρώπου, κορυφαίου στη Δημόσια Υγεία για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, του Γιάννη Κυριόπουλου, ο οποίος αυτό ακριβώς είπε, με βάση επιστημονικά στοιχεία και με βάση την ενημέρωση που έχουμε όλοι και από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.  

Θα επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα, απλά ζητώ αυτούς τους 2-3 μήνες, να αντέξουμε και να μείνουμε όρθιοι, απέναντι σε αυτούς τους λίγους που συκοφαντούν, σε αυτούς οι οποίοι λαϊκίζουν αισχρά, που δίνουν ψευδή στοιχεία και που δεν σέβονται τον κόπο και τον πόνο των Ελλήνων.», είπε ο υπουργός.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα εμπορικά- Ποια καταστήματα είναι ανοικτά- Οι κωδικοί για τις μετακινήσεις
Επόμενο άρθροΣοκ .Δέκα γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κόλλησαν κορωνοϊό