Αλλάζουν μορφή οι σχολικές αυλές δέκα διδακτηρίων της πόλης του Κιλκίς με ιδίους πόρους του Δήμου.

Το 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο, τα συστεγαζόμενα στο εν λόγω συγκρότημα 1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο έχουν ενταχθεί από τη Δημοτική Αρχή σε πρόγραμμα συντήρησης των σχολικών αυλών το οποίο περιλαμβάνει κρασπεδώσεις – τσιμεντοστρώσεις, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, γραμμοσκίαση γηπέδων. Πινελιές αισθητικής θα μπούν με επιστρώσεις νέου ασφαλτοτάπητα, με την τοποθέτηση σχιστολιθικών πλακών, τις κατασκευές καθιστικών όπως και με τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου.

Στο μεγαλύτερο σε επιφάνεια σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που συμπεριλαμβάνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που χρησιμοποιείται για ποδόσφαιρο και της εισόδου των προκατασκευασμένων αιθουσών, επισκευές στα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ και επιστρώσεις νέου τάπητα με διαγραμμίσεις, επιστρώσεις, επίσης, στην αμμοχαλικοστρωμένη επιφάνεια του σχολείου που χρησιμοποιείται για παιχνίδι, κατασκευή καθιστικών και προσθήκη στοιχείων πρασίνου (παρτέρια).

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας με τις επιθυμητές κλίσεις προς το φρεάτιο ομβρίων υδάτων, θα επιστρωθεί με τάπητα το γήπεδο μπάσκετ και θα τοποθετηθούν νέες μπασκέτες.

Στο 1ο Γυμνάσιο προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης του ασφαλτοτάπητα και της στρώσης οδοστρωσίας και εκ νέου εργασίες κατασκευής βάσης και ασφαλτόστρωσης της επιφάνειας. Θα διαμορφωθούν δύο επίπεδα στο γήπεδο μπάσκετ και βόλλεϋ με επιστρώσεις συνθετικού ελαστικού τάπητα και θα δημιουργηθεί ένα τοιχίο – καθιστικό. Συμπληρωματικά, θα τοποθετηθούν νέες μπασκέτες και φιλέ υποδοχής για το βόλλεϋ. Συνθετικός τάπητας θα τοποθετηθεί και στο υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Στην πίσω πλευρά του σχολείου η επιφάνεια θα δαπεδοστρωθεί με σχιστολιθικές πλάκες ενώ με την κατασκευή κρασπέδων θα δημιουργηθούν παρτέρια και στις δύο όψεις του συγκροτήματος.

Στον ενιαίο χώρο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου προβλέπεται ασφαλτόστρωση και επίστρωση της συνολικής επιφάνειας με ελαστικό συνθετικό τάπητα και γραμμοσκίαση γηπέδων. Ανάλογες εργασίες επίστρωσης θα γίνουν στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ του 2ου Πειραματικού Λυκείου και ασφαλτόστρωσης με έγχρωμο ασφαλτοτάπητα ώστε να δημιουργηθεί μια ζώνη όδευσης στο χώρο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. Ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν και στην παράπλευρη επιφάνεια των γηπέδων του 2ου Γυμνασίου.

Στο 3ο Γυμνάσιο θα αποξηλωθούν ασφαλοτάπητες , θα κατασκευαστεί νέα βάση και θα ασφαλτοστρωθεί η επιφάνεια.Προβλέπονται, επίσης, επίστρωση με ενισχυμένο συνθετικό τάπητα του χώρου των γηπέδων και ανάλογη επίστρωση κοντά στο γυμναστήριο.

Τέλος, στο 1ο Γενικό Λύκειο θα επισκευαστούν σημεία της ασφαλτοστρωμένης επιφάνειας ενώ θα επιστρωθεί με συνθετικό τάπητα ο ασφαλοστρωμένος χώρος του σχολείου. Προβλέπεται και η γραμμοσκίαση των γηπέδων για την ασφάλεια των μαθητών κατά την άθλησή τους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝτογιάκος: Οι εισαγγελείς δεν κάθονται και δεν «κλώθουν»
Επόμενο άρθροΠαρακολουθήσεις: Αλλαγές στο νομοσχέδιο από το Μαξίμου