Η κινεζική εταιρεία Tangshan Parking Equipment Company (TOPP) εγκαινίασε την Κυριακή την πρώτη ρομποτική εγκατάσταση πάρκινγκ αυτοκινήτων σε σταθμό τρένου, στην πόλη Κφαρ-Σαμπά του Ισραήλ.

 

Η εγκατάσταση ανεβάζει τα αυτοκίνητα στους ορόφους του πάρκινγκ κι έχει ως στόχο την εμπορική προβολή ενός μοντέλου ρομποτικής εγκατάστασης, διαθέτοντας 12 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Φυσικά, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν εγκατάσταση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, που μπορεί να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

 

Το οικονομικό κόστος για την κατασκευή μιας ρομποτικής εγκατάστασης 500 θέσεων στάθμευσης σε ένα πενταώροφο ή εξαώροφο κτήριο, ανέρχεται σε 18 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το σύστημα της TOPP έχει κόστος 6,9 εκατ. δολαρίων.

 

Η TOPP, που ιδρύθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των ρομποτικών χώρων στάθμευσης.

 

Μέχρι στιγμής, η TOPP έχει δημιουργήσει περίπου 750.000 θέσεις στάθμευσης στην Κίνα. Έχει επίσης ολοκληρώσει έργα σε πολλές χώρες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Κολομβία και η Αυστραλία.

 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία TOPP είναι θυγατρική εταιρεία της China National Building Material (CNBM), μιας δημόσιας εταιρείας που ασχολείται με την εμπορία τσιμέντου, ελαφρών οικοδομικών υλικών κ.α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΝΔ δεν απειλείται ούτε εκβιάζεται
Επόμενο άρθροΉπια άνοδος στο Χρηματιστήριο