Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία που προβλέπει τη μετάταξη υπαλλήλων της ΕΥΠ προχώρησε το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλοντας πως «τέτοιος ομαδικός πολιτικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί».

Κομματικό το επιτελικό κράτος

Ουσιαστικά πρόκειται και για ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ εγκαλείται η κυβέρνηση ότι μετατρέπει την ΕΥΠ σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών και τονίζει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».

Διαβάστε επίσης: ΕΥΠ – Ομαδική δίωξη υπαλλήλων καταγγέλλει ο Σκανδαλίδης – Απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε ο Σπίρτζης

Διαβάστε επίσης: Σκανδαλίδης για εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει εποχή και γενιά

Σχέδιο μετατροπής της ΕΥΠ σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«H τροπολογία για την μετάταξη υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. και ειδικά του προσωπικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ’ της Διεύθυνσης Β’ Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π.-Β), σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτει με τρομακτικό τρόπο για το εθνικό συμφέρον και το κράτος δικαίου, το σχέδιο μετατροπής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών.

»Τέτοιος ομαδικός πολιτικός διωγμός υπαλλήλων που υπηρετούν σε μια τόσο κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία δεν έχει ξανασυμβεί την περίοδο της ομαλότητας της δημοκρατίας, αν εξαιρέσουμε την περίοδο 1990-1993.

Σχέδιο άλωσης

»Μάλιστα, για την πλήρη εκτέλεση του τρέχοντος σχεδίου άλωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η κυβέρνηση συγκρότησε σχετικά πρόσφατα την εν λόγω Υποδιεύθυνση Γ’, για την στελέχωση της οποία μετακινήθηκαν από άλλες θέσεις της Ε.Υ.Π, οι υπάλληλοι που σήμερα μετατάσσονται βίαια.

»Φαίνεται δηλαδή ότι εξυφάνθηκε ένα σχέδιο συγκέντρωσης των ανεπιθύμητων πολιτικά υπαλλήλων σε μια νέα υποδιεύθυνση, ώστε από εκεί να μεταταχθούν με μία διάταξη εκτός Ε.Υ.Π.

»Και διαγράφεται επίσης ισχυρά και η δεύτερη φάση του σχεδίου, όπου οι κενές θέσεις της Υποδιεύθυνσης Γ’ θα καλυφθούν προφανώς από αρεστούς υπαλλήλους.

Για χάρη του πλήρους κομματικού ελέγχου της ΕΥΠ

»Έτσι, για χάρη του πλήρους κομματικού ελέγχου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από την κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν διστάζουν να υπονομεύσουν τους σκοπούς της αρμόδιας διεύθυνσης που αφορούν στην εθνική ασφάλεια, την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και εν γένει των εθνικών συμφερόντων, καταδιώκοντας υπαλλήλους με πολυχρόνια εμπειρία, επειδή δεν ταιριάζουν πολιτικά με τις νεοδημοκρατικές επιθυμίες.

»Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι ταυτίζει απόλυτα το δήθεν «επιτελικό κράτος» με το «κομματικό». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μετασχηματιστεί και σε παρακράτος. Χρειάζεται τώρα δημοκρατική εγρήγορση».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρίδου – Τι θα ισχύσει με την τρίτη δόση εμβολίου για τα παιδιά
Επόμενο άρθροApple – Πρώτη εταιρεία που πλησιάζει σε αξία τα 3 τρισ. δολάρια