Αναβλήθηκε για αύριο η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ) για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ όπου και θα εξέταζε και το ζήτημα της διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των έξι υποψηφίων.

Πληροφορίες θέλουν την αναβολή αυτή να οφείλεται σε αδυναμία συμμετοχής στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ, της εκπροσώπου του Γιώργου Παπανδρέου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες μεταξύ των υποψηφίων για τους όρους διεξαγωγής ντιμπέιτ.

Νωρίτερα με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ ο κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει σοβαρό διάλογο και όχι reality show τονίζοντας ότι «λόγω των πολύ διαφορετικών συνθηκών από το 2017, δεν ενδείκνυται να επιλεγεί ένα ντιμπέιτ όπως αυτό που έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της χρονιάς εκείνης, ούτε οποιαδήποτε μορφή που να παραπέμπει σε ριάλιτι σόου».

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι «η πρόταση μας είναι να γίνουν τρεις θεματικές, διαδικτυακές – τηλεοπτικές συζητήσεις, όπου οι υποψήφιοι να μπορούν να συμμετάσχουν από οποίο σημείο της χώρας βρίσκονται και να έχουν επαρκή χρόνο ανάλυσης των θέσεων τους. Υπάρχουν σήμερα οι τεχνικές δυνατότητες ώστε οι νέες τεχνολογίες να αξιοποιηθούν χωρίς πρόβλημα».

Στην πρόταση Παπανδρέου απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης διαφωνώντας τα ντιμπέιτ να διεξαχθούν με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης «αυτό το μοντέλο δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Δια ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της Δημοκρατική Παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα».

Σημειώνεται ότι οι πέντε υποψήφιοι πλην του Γιώργου Παπανδρέου, συμφωνούν για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας στα πρότυπα του ‘17 και ειναι θετικοί στα αιτήματα που έχουν κατατεθεί έως τώρα.

Διαβάστε επίσης: Η μάχη για την «προοδευτική» ατζέντα – Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και με το βλέμμα στο ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης: ΚΙΝΑΛ – Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός – Ανοιχτό μέτωπο απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΉττα με 1-0 της εθνικής από τη Ρωσία
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 59χρονου