Ούτε παραγγελία να το είχε ο Ανδρέας Λοβέρδος!

Την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και αφού είχε προηγηθεί νέα αναταραχή στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, αφού εις εκ των υποψήφιων προέδρων του και, συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχε διαφοροποιηθεί από την επίσημη «γραμμή» του κόμματος – που θα ψήφιζε «παρών» επί της αρχής – ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα πει «ναι» και επί της αρχής και επί των άρθρων του σ/ν, ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ… πάτησε λάθος κουμπί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το τέλος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δημιουργήθηκε σύγχυση ως προς την ψήφο του ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει «ναι» επί της αρχής, ενώ είχε ξεκαθαριστεί στην Ολομέλεια πως η επίσημη θέση του είναι «παρών».

Λίγο αργότερα, διευκρινίστηκε ότι «εκ παραδρομής» ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, που αντικατέστησε στην Ολομέλεια τον Αχμέτ Ιλχάν, είχε πατήσει λάθος… κουμπί και αντί για «παρών» ψήφισε «ναι» επί της αρχής.

Το θέμα έληξε μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη.

Κεγκέρογλου: «Όχι άλλη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΙΝΑΛ»

Στο μεταξύ και πριν γίνει το «ευτράπελο» μπέρδεμα με το πάτημα… λάθος κουμπιού, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως η θέση του κόμματος «είναι ξεκάθαρη και δεν μπορεί να τη θολώσει κανείς: ψηφίζουμε τα 158 από τα 173 άρθρα».

Και ξεκαθάρισε πως η απόφαση του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου οφείλεται, πρωτίστως, στο γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση «όφειλε εδώ και καιρό να φέρει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, να αναβαθμίσει το σωφρονιστικό μας σύστημα», όπως τόνισε, «δεν το έπραξε».

Γι’ αυτό, προσέθεσε, το ΚΙΝΑΛ τοποθετείται επί της αρχής με «παρών» και δίνει βάρος στα άρθρα και στις διατάξεις, «με βάση τις οποίες αποφασίζουν τα δικαστήρια και τα συλλογικά όργανα της δικαιοσύνης» – όπως σημείωσε – «και όχι με τις επί της αρχής τοποθετήσεις».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Ξανθός – Επείγουσα ανάγκη η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ – Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΔολάριο ΗΠΑ – Στο υψηλότερο 16μηνου έναντι του ευρώ