Στη Λέσβο 55 άτομα οδηγούνται στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης δρόμου καθώς είχαν στήσει μπλόκα για να εμποδίσουν την μετάβαση μεταναστών στην Μόρια. Νωρίτερα οι μετανάστες που έχουν επιβιβαστεί στο αρματαγωγό «Ρόδος», κατέβηκαν από το πλοίο και διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν έχουν ενημερωθεί για το πού θα μεταφερθούν. Ολονύκτιες ήταν ωστόσο οι κινητοποιήσεις στην Βυρώνεια Σερρών. Κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο Καλλέργη.

Το πρωί υπήρξε επικοιωνία του δημάρχου με τον Νότη Μηταράκη από τον οποίο δόθηκε παράταση για να προταθεί εναλλακτική της δημιουργίας κέντρου. Στο στρατόπεδο Καλλέργη μετέβη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στην δημιουργία κλειστής δομής.

Διακόπτεται η παροχή επιδομάτων

Διακόπτεται εντός του Μαρτίου η παροχή επιδομάτων και φιλοξενίας στους πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, διακόπτει η χώρα μας εντός 30 ημερών και την παροχή φιλοξενίας και την παροχή επιδομάτων για όσους παίρνουν άσυλο. Από εκεί και πέρα, έχουν την υποχρέωση να δουλέψουν για τα προς το ζην. Αυτό κάνει τη χώρα μας λιγότερο θελκτικό προορισμό για τις μεταναστευτικές ροές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να τους κρατάμε μέσα στις δομές. Αυτό οδηγεί σε μια λογική πολλών δομών. Εμείς δε το θέλουμε. Θέλουμε λίγες, κλειστές και καλά φυλασσόμενες δομές», υποστήριξε ο κ. Μηταράκης.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «πιστή στις ιδεοληψίες της», κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο.

Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε., αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι «η σκληρή και άδικη αυτή επιλογή δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».

 

ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη, Λεωνίδας Κασάπης, Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Zητάμε η Ξάνθη να δικαστεί κανονικά κι αν είναι ένοχη να τιμωρηθεί αυστηρά»
Επόμενο άρθροΔύο ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό, 103 τα νέα κρούσματα