Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία αναμένεται η έγκριση των προτεινόμενων υποψηφιοτήτων για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

 

Στο Μαξίµου αντιλαμβάνονται ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις ευρωκάλπες µε κριτήριο όχι τα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά τη γενικότερη εσωτερική πολιτική κατάσταση, εξ ου και αναζητούν εναγωνίως τρόπο να εμπλουτίσουν το ευρωψηφοδέλτιο µε πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν την πολιτική σημασία της αναμέτρησης και θα προσδώσουν μεγαλύτερο πολιτικό βάρος στη λίστα.

 

Η συνεδρίαση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει στις τέσσερις το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η αξιολόγηση  των υποψηφίων ευρωβουλευτών δεν αποκλείεται να αποτελέσει αφορμή για την αναζωπύρωση εσωτερικών εχθροπραξιών, με αιχμή, κυρίως, το σχέδιο διεύρυνσης στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με τις αμφιλεγόμενες συμμαχίες να προκαλούν κάποια δυσφορία σε μέλη του κόμματος.

 

Στους κόλπους του αριστερού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνονται επιφυλάξεις για κάποιες υποψηφιότητες, αλλά και για την  εκδήλωση του Γαλατσίου την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως μίνι συνέδριο, στέλνοντας μήνυμα για τη δημιουργία νέου κόμματος.

 

Σχετικά, με τα νέα ονόματα, που βρίσκονται υπό συζήτηση, για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει βολιδοσκοπήσει κορυφαία στελέχη του κόμματος,  δηλαδή πρώην και νυν υπουργούς, καθώς και ονόματα από το χώρο του θεάματος.

 

Τις προηγούμενες ημέρες αναφέρονταν οι περιπτώσεις των καλλιτεχνών της κ. Μ. Τουμασάτου και του Α. Γεωργούλη. Η ηγεσία πιέζει, σύμφωνα µε πληροφορίες, την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τον βουλευτή Νίκο Φίλη να μπουν στον στίβο των ευρωεκλογών, αλλά και οι δύο έχουν διαμηνύσει την απροθυμία τους.

 

Το Μαξίµου θα ήθελε τα δύο προβεβληµένα στελέχη στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών για πολλούς λόγους, πέραν του ειδικού πολιτικού βάρους που διαθέτουν. Αφενός μπορούν να κινητοποιήσουν καλύτερα από τους περισσότερους άλλους υποψήφιους τον κομματικό μηχανισμό και αφετέρου επειδή η παρουσία τους σηματοδοτεί ένα αντίβαρο στα «τυφλά» ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά και το (κατά τεκµήριο «παλιό») ΠΑΣΟΚ.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤσούτσιας για Novartis: Πολιτικός στόχος ο Σαμαράς
Επόμενο άρθροΣτις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ οι Πρέσβεις 30 χωρών στην Αθήνα