«Μενού» για όλα τα γούστα διέθετε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street η τελευταία της εβδομάδας, καθώς την αισιοδοξία για ενδεχόμενη θετική εξέλιξη στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αντιστάθμισε η ανασφάλεια που παραμένει από την έλλειψη συναίνεσης για το νέο δημοσιονομικό πακέτο των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη, ο S&P παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με απώλειες.

Και οι 3 δείκτες ολοκληρώνουν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο.

Η Pfizer (+3,83%) ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτηση έκτακτης ανάγκης για άδεια στις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech (+4,10%) τον Νοέμβριο.

Παράλληλα τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ήταν καλύτερες του αναμενομένου, ενώ βελτίωση παρουσίασε και το καταναλωτικό κλίμα, σύμφωνα με δύο ξεχωριστές οικονομικές εκθέσεις.

Ωστόσο οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες σχετικά με τον νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε στην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα εξετάσει με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Ωστόσο, ο αρχηγός του Σώματος των Ρεπουμπλικανών, Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε ότι δεν αναμένει να έρθει μία συμφωνία πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, εφόσον συμμετέχει η Πελόσι.

Ο Dow Jones έκλεισε υψηλότερα 0,39%, σε 28,604,21, ο S&P 500 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος προσθέτοντας 0,01% στις 3.483,81 μονάδες, με τον Nasdaq να ακολουθεί αντίθετη πορεία και να υποχωρεί 0,36% στις 11.671,55 μονάδες.


Η περίοδος της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, με 49 από τις εταιρείες του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τους. Από αυτές, το 86% έχει παρουσιάσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με την Refinitiv.

Μετά και τις πρώτες οι ανακοινώσεις οι αναλυτές τώρα αναμένουν τα κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον S&P 500, να συρρικνωθούν κατά 18,7% σε ετήσια βάση, από το 21,4% που εκτιμούσαν στις αρχές του μήνα.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 50 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 98 νέα υψηλά και 20 νέα χαμηλά.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στις 8,82 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,31 δισ. κατά τις τελευταίες 20 ημέρες διαπραγμάτευσης.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα, τα 227 στην Αττική – Δείτε live την ενημέρωση

Χαρδαλιάς: Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φάση της πανδημίας και τα Ιωάννινα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον επαναφέρει την απαγόρευση σεξ σε ζευγάρια που δεν μένουν μαζί

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Όποιος σκέφτεται τη Μαρσέιγ, δεν θα παίξει με τους Γάλλους»
Επόμενο άρθροΕνισχυμένη δόση θρομβοπροφύλαξης σε όλες τις εισαγωγές COVID-19 του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ»