Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να κλείνουν αρκετά σχολεία, κατόπιν αποφάσεων των δημοτικών αρχών. Στην Ήπειρο σαρώνει ο ιός της γρίπης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με οξύτερο να εμφανίζεται το πρόβλημα στο νομό Πρέβεζας. Έντονο είναι το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, στο νομό Πρέβεζας 21 σχολεία έκλεισαν λόγω υψηλού ποσοστού κρουσμάτων. Εννέα από αυτά είναι στο δήμο της Πρέβεζας και άλλα 12 στο δήμο Ζηρού. Έντονο είναι το πρόβλημα και στο δήμο της Πάργας. Εκτός από τα παιδιά, η γρίπη έχει «καθηλώσει» στο σπίτι τους και πολλούς ενήλικες.

Σε έξαρση είναι η εποχική γρίπη και στη Θεσσαλονίκη. Κλειστά είναι 25 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Λαγκαδά, Κορδελιού-Ευόσμου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας με  εγκύκλιο που απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες, αποφάσισε ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες. Η απόφαση αφορά από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑΧΕΠΑ – «Νευροπλαστικότητα και Πλαστική: Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής παιδιών και ενηλίκων»
Επόμενο άρθροΚΚΕ: Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη το αμερικανικό σχέδιο για το Παλαιστινιακό