Λίγο μετά την μία το μεσημέρι ξεκίνησε στην αίθουσα Καποδίστριας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η ενημέρωση των βουλευτών όλων των πτερύγων της Βουλής που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον Έβρο.

Τους βουλευτές θα ενημερώσουν η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, καθώς και οι αρχηγοί των κλάδων. Η συνεδρίαση θα είναι κλειστή, διότι κάποιες από την πληροφορίες είναι απόρρητες και διαβαθμισμένες.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την περασμένη Κυριακή με επίσημη ανακοίνωση του έχει δηλώσει ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος στον Έβρο από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Εξάλλου, με σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισημαίνει ότι ουδέποτε έγινε λόγος για αλλαγή συνόρων, «απαγορεύεται από το Σύνταγμα η παραχώρηση έστω και τετραγωνικού εκατοστού εθνικού χώρου», και προσθέτει: «Υπήρξε όμως μία προσπάθεια απομόνωσης και διαστρέβλωσης των όσων είπα από την ακροδεξιά του κ. Βελόπουλου, σε συνδυασμό με fake news της Sun. Πίσω από την ακροδεξιά με διάφορες αποχρώσεις συντάχθηκαν δυστυχώς κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Είναι λυπηρό ότι, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη σύμπνοια που χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτικό κόσμο ως προς τα γεγονότα στον Έβρο, την οποία, σημειωτέον, ανέδειξα και επικρότησα, ορισμένοι επιλέγουν να υιοθετήσουν fake news ενός ακροδεξιού κόμματος, για να αποσπάσουν μικροκομματικά οφέλη» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροχωρούν οι εργασίες για το μουσείο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθρο«Η Γαλατασαράι κινείται για τον Ζαχίντ»