Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ στο Περιστέρι και την κλινική «Ταξιάρχαι», καθώς όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Έκανε λόγο για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους. Είπε ακόμη ότι όσοι κάνουν αιμοκάθαρση, θα παραμείνουν στην κλινική. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΟPEN, τουλάχιστον 30 εξωτερικοί γιατροί μπαινόβγαιναν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα θετικό κρούσμα.

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί.  Μαρτυρίες ανέφεραν πως ο κόσμος μπαίνει και βγαίνει κανονικά στην κλινική, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ανθρώπων που είχαν κανονικά ραντεβού για αιμοκάθαρση, δεν ειδοποιήθηκαν για ακύρωση του ραντεβού και σήμερα (24/4) πήγαν κανονικά στην κλινική! Αλλοι επισκέπτες της κλινικής κατήγγειλαν ότι έκαναν τρίπλεξ καρδιάς (!), ενώ αρκετοί συγγενείς ασθενών δεν συνάντησαν καμία δυσκολία στο να μπουν και να βγουν από την είσοδο. Κι όλα αυτά ενώ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 28 κρούσματα…

Την ίδια στιγμή, κατεπείγουσα ποινική προανακριτική έρευνα έχει διαταχθεί για τις δυο κλινικές (Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, Κασταλία στη Γλυφάδα) από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και να ελεγχθούν τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν οι υγειονομικοί να ελεγχθούν για κακούργημα, καθώς από τυχόν παραλείψεις τους οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση είναι πολύ πιο ευάλωτοι στον ιό.

Πιο συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, τότε υπάρχει ποινή φυλάκισης αλλά και χρηματική ποινή. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, ποινή κάθειρξης φτάνει έως 10 χρόνια, ενώ η ποινή για το αποτέλεσμα να υπάρξει θάνατος ενός ή πολλών ανθρώπων  είναι από δέκα χρόνια κάθειρξης  και μπορεί να φτάσει μέχρι και ισόβια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο άρθροΑυθαίρετα: Εξετάζεται νέα παράταση, λόγω κορωνοϊού – Ποιους αφορά
Επόμενο άρθροΕγκύκλιος Πιτσιλή: Πώς θα γίνει η έκπτωση 25% στον ΦΠΑ