Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι, η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις θέσεις της για το μαζικό αθλητισμό και ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά αλλά και με αφορμή τη διοργάνωση του τουρνουά basket 3on3 στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚΛ την Παρασκευή 28 Ιούνη στις 18:00.

Οπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και παλεύει αταλάντευτα για κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Είναι το μόνο κόμμα που θέλει την νεολαία με καθαρή συνείδηση, να μπορεί να παλέψει για όσα τις αξίζουν, να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Είναι το μόνο κόμμα που τεκμηριωμένα εναντιώνεται στην πολιτική της «νομιμοποίησης» των ναρκωτικών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκει υποστηρικτές όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Για αυτό και δέκα μέρες πριν τις εκλογές τις 7 Ιουλίου επιδιώκουμε η στάση των κομμάτων απέναντι και στο ζήτημα των ναρκωτικών να αποτελέσει κριτήριο για την ψήφο, ειδικότερα τις νεολαίας. Όλα τα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ μαζί με την ναζιστική –εγκληματική ΧΑ αντιμετωπίζουν τα ναρκωτικά σαν ένα «φυσικό φαινόμενο», τους χρήστες σαν άρρωστους, από κοινού, πιστοί στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ψήφισαν στην Βουλή:
Ø Να ιδρυθούν χώροι “υγιούς” χρήσης ναρκωτικών, για να μη χαλάνε οι εξαρτημένοι τη μόστρα των πόλεων. Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναγωνίζονται μεταξύ τους στον κανιβαλισμό, με τη ΝΔ να προτείνει το ίδιο το κράτος να χορηγεί την ηρωίνη μέσα στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης!
Ø Να παραδοθούν δομές πρόληψης και απεξάρτησης σε ΜΚΟ και ιδιώτες που θα θησαυρίζουν πατώντας στον πόνο και τις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών.
Ø Να υπολειτουργούν τα θεραπευτικά προγράμματα με εργαζόμενους ανακυκλώσιμους, για όσο χρόνο ισχύει η χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ, υπονομεύοντας στην πράξη τη διαδικασία της απεξάρτησης.
Θέλουμε να αναδείξουμε ότι τα ναρκωτικά, σαν κοινωνικό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα του εκμεταλλευτικού συστήματος και των αδιεξόδων που αυτό γεννά. Εδώ είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες, για παράδειγμα το γεγονός ότι το 56,4 % των χρηστών είναι άνεργοι, το 47,4% δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την Δευτοροβάθμια Εκπαίδευση.
Απέναντι στο δρόμο των ναρκωτικών, που θέλει κυρίως τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνικής δράσης, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν:
Ø Για να είναι ο άνθρωπος πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής, με καθαρή συνείδηση.
Ø Για να μπορεί να αγωνίζεται και να δημιουργεί με βάση τις δικές του ανάγκες και όχι να αποσύρεται στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.
Ø Για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης, δημόσιου και δωρεάν. Ενίσχυση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης.
Ø Με διεκδικήσεις για μια αντιναρκωτική πολιτική που έχει ως κυρίαρχο στοιχείο τη μείωση της ζήτησης, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Πρωτογενής Πρόληψη».
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν η Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, η Έλλη Κοντογιάννη, ο Δημοσθένης Τακουδης και ο Αλέξανδρος Κιτσιουλης, στελέχη της ΚΝΕ. Επίσης παραβρέθηκε ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Α. Βαγενά με Ομοσπονδία Ρομά Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΦωτιά σε λιοχώραφα πάνω από το ΚΥΤ Μόριας