Με ελικόπτερο τελικά θα μεταφέρουν τους τέσσερις κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού στην Κοζάνη που παραμένουν εγκλωβισμένοι για έκτη ημέρα, μετά τη μεγάλη κακοκαιρία και τα χιόνια που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Πώς πάρθηκε η απόφαση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση απεγκλωβισμού ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Πολιτική Προστασία, καθώς φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολος και χρονοβόρος ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου, τόσο από το ύψος του χιονιού όσο και από τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν πέσει στον δρόμο.

Αν και η προσπάθεια απεγκλωβισμού των τεσσάρων κατοίκων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Καταφύγι Κοζάνης, συνεχίστηκε και σήμερα για 6η μέρα, με μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και υλοτόμους, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για τον αποχιονισμό του δρόμου Αγίας Κυριακής – Καταφυγίου.

Πηγή: ertnews.gr

Πώς είναι στην υγεία τους οι εγκλωβισμένοι

Οι τρεις άνδρες και η μία γυναίκα που είναι καλά στην υγεία τους, σε επικοινωνία που υπήρξε με τις αρχές, ζήτησαν να μεταφερθούν στην Κατερίνη, ενώ αύριο θα αποφασιστεί η ακριβής ώρα μεταφοράς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικισμός παραμένει χωρίς ρεύμα από την περασμένη Δευτέρα, ενώ με δυσκολία γίνονται και οι επικοινωνίες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑναπτυξιακός Νόμος – Εκμετάλλευση εγκαταστάσεων για επιχειρήσεις
Επόμενο άρθροΗ Σιέρα Λεόνε «έκλεψε» στο 93΄ τον βαθμό (2-2) από την Ακτή Ελεφαντοστού