14 παραβάσεις για μάσκα έχουν διαπιστωθεί από την Αστυνομία και από την Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης από την περασμένη Παρασκευή που μπήκε η Π.Ε Κοζάνης του «κόκκινου» συναγερμού. Καθημερινοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, ενώ γίνονται συνεχώς συστάσεις στους πολίτες στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για το πρόστιμο των 150 ευρώ που αδυνατούν να πληρώσουν οι πολίτες.

Οι κάτοικοι πάντως στο Δήμο Κοζάνης συμμορφώθηκαν σε γενικές γραμμές με τα μέτρα, φορούν, μάσκες κρατούν αποστάσεις και προσπαθεί σύσσωμη η κοινωνία να σταματήσει τη διασπορά του ιού και να βγει από την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή, με το καμπανάκι της ανεργίας κ τους ελεύθερους επαγγελματίες να εκπέμπουν SOS.

Ωστόσο, ένα πρόστιμο μόνο έχει επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα αυτό των 10 χιλιάδων ευρώ, σε κατάστημα εστίασης για παράβαση ωραρίου σύμφωνα με την αστυνομία όταν η περιοχή βρισκόταν στο επίπεδο 4.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι προκάλεσε αντιδράσεις καταστηματαρχών η χθεσινή αναφορά του κ. Χαρδαλιά σε καταστήματα του κέντρου,  από όπου υπήρξε συνωστισμός και ξεκίνησε η διασπορά του ιού.  Τονίζουν  ότι «ο χώρος της εστίασης στοχοποιήθηκε παρ΄ότι οι ίδιοι τηρούσαν τα μέτρα».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο οι περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο
Επόμενο άρθροΟ κορωνοϊός «επιβιώνει» στο δέρμα για τουλάχιστον 9 ώρες