Για αγωνιώδη κοινή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να εξασφαλίσουν σταθερότητα στο κεφάλαιο μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, έκανε λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της διαδικασίας για τη δεύτερη ψηφοφορία για τις αναθεωρητέες διατάξεις.

 

Τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να προτείνει την πλήρη κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, την καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής, τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, τον απεγκλωβισμό των κυβερνήσεων από το διορισμό δικαστών, την κατάργηση των άρθρων που επιτρέπουν τη διέλευση και την παραμονή ξένων στρατευμάτων στην Ελλάδα και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε διεθνείς οργανισμούς όπως και την απαγόρευση εγκατάστασης πυρηνικών στη χώρα. Επίσης την κατάργηση των προνομίων στο ξένο και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

 

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να μη δείξουν εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις τους και στη φασιστική έκφρασή τους. Να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική πολιτική που δίνει άλλοθι στην εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και υπογράμμισε πως μόνο η μεγάλη αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στην ακροδεξιά γκρεμίζοντας τη Χρυσή Αυγή από την 3η θέση που είναι βασικό κριτήριο στην κάλπη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα αναμένει νέο ρεκόρ αφίξεων Ρώσων τουριστών
Επόμενο άρθροΥπεγράφη εγκύκλιος για την παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση