Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων». Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.

Tο πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης και καλύπτει δεκάδες ειδικότητες όπως αγγλικής φιλολογίας, αγιογραφίας, αγρονόμων – τοπογράφων, ανθρωπιστικών σπουδών, αποθηκάριων, αρχαιολογίας, αρχιτεκτόνων μηχανικών, Διοικητικού / Λογιστικής / Οικονομικού, βιβλιοθηκονομίας, βιολόγων, βοηθητικό προσωπικό μεταφορέων ασθενών, οικοδομικών εργασιών, υδραυλικών εργασιών, εργασιών καθαριότητας, χειρωνακτικών εργασιών, βοηθοί χωματουργών, φαρμακείου, ελαιοχρωματιστών, ασφαλτοστρώσεων, επιστατών, μαγείρων, τραπεζοκόμων, βρεφονηπιοκόμων, γαλλικής – γερμανικής φιλολογίας, γενικών καθηκόντων, δασκάλων (και ειδικής αγωγής), δασοκόμων, δασολόγων, διαιτολόγων, διακοσμητών, επισκεπτών υγείας, εργοθεραπευτών, ζωικής παραγωγής, ηλεκτρολόγων μηχανικών, κηπουρών, κτηνιάτρων, κοινωνιολόγων, μουσικών, ξεναγών, νοσηλευτών, τεχνικών κ.α.

Οι ωφελούμενοι, που πάντως περιμένουν εδώ και μήνες την έναρξη των αιτήσεων, καλούνται κατόπιν της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς. Η αίτηση αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά την συμπλήρωσή της, οι δυνητικά ωφελούμενοι την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/).

Με την τελευταία τροποποίηση προβλέπεται υποχρεωτική κατάρτιση 150 ωρών για τους ωφελούμενους ηλικίας μέχρι 54 ετών ενώ για τους ωφελούμενους από 55 ετών και πάνω η κατάρτιση είναι προαιρετική.

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων και τις ασφαλιστικές εισφορές (φορέα – ωφελουμένου), οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την ειδικότητά τους. Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού. Με βάση τον σημερινό κατώτατο μισθό, όπως ισχύει μετά την μείωση των εισφορών από 1η ιουνίου, το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 22 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 550 ευρώ μηνιαίως.

Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι άνεργοι που έλαβαν μέρος στα προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ το 2017 – 2019.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σκυλακάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Εξετάζουμε και τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για το ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ.

«Η TUI έτοιμη για την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν» και στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου στο Δήμο Μετεώρων
Επόμενο άρθροΗ Ιωάννα Μπέλλα έχασε μέσα σε ένα μήνα 8 κιλά για να γίνει skinny μοντέλο