Πρωτοβουλία για την μετεγκατάσταση 5.500 παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τη Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο στο περιθώριο του ελληνογερμανικού επενδυτικού φόρουμ.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ απάντησε ότι το προσφυγικό θα παίξει σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις της διμερούς συνάντησης.

«Η καγκελάριος πολύ καθαρά τοποθετήθηκε στις κινήσεις του Τούρκου προέδρου. Άσκησε κριτική για το γεγονός ότι έστειλε πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα αδιέξοδο και (με) δραματικές ανθρωπιστικές συνθήκες στα κλειστά σύνορα», είπε ο Ζάιμπερτ.

Εξάλλου, πρωτοβουλία για τα ασυνόδευτα παιδιά αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία ανέθεσε στην επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον αυτήν την αποστολή.

Η κ. Γιόχανσον θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη μετεγκατάσταση των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.

Την αποφασιστικότητά τους για τη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατύπωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ ύστερα από αίτημα της Ελλάδας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ-Ν. Δένδιας: Δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροDPA: Η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι απαγορεύει πλέον στους μετανάστες να διασχίζουν το Αιγαίο
Επόμενο άρθροΒόλος: Συνελήφθη 50χρονος σε μπαρ της πόλης – Δεν είχε Πιστοποιητικό Υγείας