Πόσες φορές τους προσπερνάς κάνοντας ότι δε βλέπεις, αφαιρείσαι ή σκέφτεσαι κάτι άλλο; Οι άστεγοι που ζουν έκθετοι στις καιρικές συνθήκες και στα μάτια μας στους δρόμους κάθε μεγαλούπολης. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ολοένα και περισσότερες πόλεις. Εκεί που εμείς δε βλέπουμε, μια ομάδα τριών νέων όχι μόνο βλέπει, αλλά μαθαίνει τη ζωή κάθε αστέγου ο οποίος θέλει κούρεμα.

Ένα ψαλίδι, μία μηχανή, μία πετσέτα και μία καρέκλα είναι υπεραρκετά για τον για την ομάδα «καθ’ οδόν»  ώστε να βγει στους δρόμους, να περιποιηθεί αστέγους αλλά και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να περιποιηθούν τον εαυτό τους.

Οι κομμωτές Χρήστος Κουφός και ο Παναγιώτης Καραπιπέρης, πραγματοποιούν με απόλυτη διακριτικότητα απο το 2018 δωρεάν κουρέματα στους αστέγους ζητώντας ως αντάλλαγμα λίγη κουβέντα και λίγο μοίρασμα της προσωπικής ιστορίας του καθενός.

Στην ομάδα τους βρίσκεται και η Ιωάννα Βασδέκη, εθελόντρια ψυχολόγος που με πάθος θέλει να ακούσει κάθε έναν άνθρωπο που κουρεύεται και να αρχειοθετήσει σε φακέλους όλους τους ανθρώπους που βοηθάνε.

Το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει η ομάδα «καθ’ οδόν» είναι πώς όλοι έχουν αξία, και πως σε όλους αξίζει να έχουν μια εμφάνιση για την οποία πρέπει να νιώθουν καλά.

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε βιώσει μια πολύ μεγάλη αγάπη για το Barber On The Way, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νύχτα που κουρέψαμε έναν άστεγο που είχε άγχος γιατί το επόμενο πρωί θα πήγαινε για συνέντευξη σε δουλειά και ήθελε να κάνει καλή εντύπωση», τονίζει η ομάδα σε πρόσφατη συνέντευξη της.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα πρώτα πρόστιμα για νυχτερινή κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΝ. Χαρδαλιάς – Σέρρες: Μπορούμε να κερδίσουμε με πιστή τήρηση των μέτρων (videο)