«Από την πρώτη μέρα, από τις 3 Ιουνίου, μαζί με τους συνεργάτες μου ξεκινήσαμε επίπονη δουλειά στον τομέα της ενημέρωσης και στον τομέα της ανεύρεσης συνεργατών δυνατοτήτων, προγραμμάτων, ατελειών, ελλείψεων ώστε όλα αυτά να καταγραφούν.» δηλώνει ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος και αποκαλύπτει ότι το τελευταίο 24ωρο μόνο είχε τουλάχιστον δέκα επαφές με ανθρώπους που ασχολούνται στην Αυτοδιοίκηση.

Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Ντίνος Χαριτόπουλος

«Μετράμε την εμπειρία τους, βλέπουμε τον τρόπο λειτουργίας τους, παίρνουμε παραδείγματα ζωντανά και πετυχημένα και από τους γειτονικούς δήμους στους τομείς που έχουν διαπρέψει και μπορούν να προσφέρουν κι όλα αυτά στο διάστημα των δύο μηνών θα μπορέσουμε να τα σταχυολογήσουμε, να τα αξιοποιήσουμε και την 1η Σεπτεμβρίου να μπούμε ενεργά και δυναμικά στην λειτουργία του δήμου κι όχι στην αναζήτηση των προβλημάτων.» δηλώνει ο κος Χαριτόπουλος έτοιμος να επιστρέψει σε γνώριμα σε εκείνον λημέρια.

Όπως τονίζει ο κος Χαριτόπουλος το πιο βασικό για την πόλη των Σαπών και των άλλων οικισμών είναι η ύδρευση. «Πρέπει να δώσουμε λύση στην ύδρευση, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμη, μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την αξιοποίηση του Φράγματος του Ιασίου.»

Το δεύτερο βήμα της νέας δημοτικής αρχής είναι η επίδειξη προσοχής στην καθημερινότητα του πολίτη, «από το απλό πιστοποιητικό, μέχρι την λακκούβα στα χωράφια και την παιδική χαρά κ.α.» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας «Θα δούμε και τι μπορούμε να αξιοποιήσουμε από τις δυνατότητες που μας παρέχει η περιοχή. Η ΑΣΠΑΙΤΕ για παράδειγμα είναι μια τρομακτική δυνατότητα , οικονομικά, πολιτιστικά προσφέρει πολλά. Θα γίνει πρόταση από την πλευρά μας οι μεταπτυχιακές εργασίες των σπουδαστών να έχουν σχέση με την περιοχή μας.»

Όσον αφορά στα προβλήματα που έχει ήδη σημειώσει στην ατζέντα του; Η εσωτερική μετανάστευση, η σχολική διαρροή, η ανεργία είναι στις πρώτες θέσεις. «Τα ποσοστά τους είναι σε τρομακτικά νούμερα, που δεν υπάρχουν αλλού στην Ροδόπη» σχολιάζει ο έμπειρος αυτοδιοικητικός κι αποκαλύπτει ότι αρχίζει να επεξεργάζεται την λειτουργία της πρώην Δ.Ο.Υ., με την λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών. «Όποιες άλλες δομές μπορούμε να τις επαναφέρουμε θα το κάνουμε αμέσως» δηλώνει και αναφέρεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο χαρακτηρίζοντας το μια μεγάλη ευκαιρία, μαζί με το φυσικό αέριο που περνά από δίπλα. «Αν μπορέσουμε να έχουμε ένα μεγάλο μερίδιο σαν τοπική κοινωνία στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, όλα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά.» δηλώνει και εξηγεί ότι είχε ζητηθεί να γίνει μια αναμονή στον Βιοτεχνικό Πάρκο και ως προς αυτό θα επιμείνει, ώστε να γίνει γιατί, όπως λέει ο κος Χαριτόπουλος, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον Βιοτεχνικό Πάρκο. «Θα συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας αφού με νέες βιομηχανικές μονάδες ή με την ανάπτυξη των υφισταμένων θα δημιουργηθούν και καινούργιες θέσεις εργασίας.»
Τέλος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασιών με τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς σημειώνει πως είναι ανοικτός σε όλους. «Θα περιμένουμε και τις πολιτικές εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα διότι ακούμε εξαγγελίες και τον Αύγουστο θα είναι μια καλή στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτές.»

Φώτο: Ο κος Ντίνος Χαριτόπουλος ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕγκύκλιος για τη συνταξιοδότηση των αυτοκινητιστών από το Υπουργείο Εργασίας
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Παρούσα η απειλή των τσιμπουριών