«Δεδομένης της Κοινωνικής Κρίσης και της Οικονομικής Κρίσης που έχουμε οι Κοινωνικές δομές είναι ελλιπείς σε σχέση με τα προβλήματα που προκύπτουν στις οικογένειες και κυρίως στους ίδιους τους γονείς» δηλώνει η Όλγα Κατσιάνη, Κοινωνική Λειτουργός στο δήμο Κομοτηνής.

Όλγα Κατσιάνη, Κοινωνική Λειτουργός στο δήμο Κομοτηνής.

Υποστηρίζει πως παρατηρούνται φαινόμενα πολλών μονογονεϊκών οικογενειών, «τεχνητών ή πραγματικών», όπως λέει, «οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες από το πιο απλό, από πού να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε να εργαστούν, μέχρι και το πώς θα φτάσει το εισόδημά τους για να μπορέσουν να φροντίσουν την οικογένειά τους.»
Σύμφωνα με την κα Κατσιάνη ο ρόλος των κοινωνικών λειτουργών και των κοινωνικών δομών σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι αυξημένος αυτή την περίοδο. Θα πρέπει, όπως τονίζει, να δημιουργηθούν καινούργιες δομές, οι οποίες θα εστιάζουν σε συγκεκριμένα προβλήματα των οικογενειών, ώστε να κάνουν στοχευμένη παρέμβαση. «Τι αντιμετωπίζει μια μαμά; Δεν έχει για παράδειγμα πού να αφήσει τα παιδιά της, θα πρέπει να μπορεί να πάει στον παιδικό σταθμό ή στο ΚΔΑΠ και οι υπεύθυνοι εκεί να της δώσουν την λύση.»

Τέλος, η κα Κατσιάνη δεν παραλείπει να επισημάνει ότι είναι δύσκολο να βρουν την λύση εκεί όπου υπάρχει έλλειψη κοινωνικών δομών ή δεν γνωρίζουν τις κοινωνικές δομές που ήδη υπάρχουν ή ακόμη διστάζουν να απευθυνθούν στις κοινωνικές δομές. «Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η δικτύωση των ήδη υπαρχόντων κοινωνικών δομών και από εκεί και πέρα η κάλυψη των ελλείψεων.»
Φώτο: Όλγα Κατσιάνη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Οι «χάρτινοι» Πομάκοι – ert.gr
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Γ.ΣΑΚΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ