Η θρησκευτική εορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ έδωσε πνοή στην τοπική αγορά της Κομοτηνής, καθώς δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι πολίτες, που αξιοποιώντας τις ολιγοήμερες διακοπές τους, λόγω της εκεί αργίας, βρέθηκαν στην περιοχή της Θράκης, γνώρισαν και απόλαυσαν τις ομορφιές της.

Ο κος Γιώργος Κασάπης

« «Φάνηκαν» στην αγορά μας. Ήταν πολύ ευχάριστο. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό το ρεύμα» αναφέρει ο κος Γιώργος Κασάπης, ο γνωστός καταστηματάρχης στο χώρο της ένδυσης εκλεγμένος στο  ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής σημειώνοντας ότι οι επαγγελματίες της περιοχής, ιδιοκτήτες καταστημάτων, ένδυσης, υπόδησης, εστίασης κι αναψυχής θέλουν να σημειώνεται τουριστική κίνηση τόσο από την Τουρκία, όσο και από την Βουλγαρία. «Θα θέλαμε να έχουμε τουρισμό από τις γειτονικές χώρες , σαφώς και η Κομοτηνή δεν είναι προορισμός για πολυήμερες διακοπές, αλλά σίγουρα είναι ιδανικός προορισμός για ένα τριήμερο. Σε συνδυασμό με τις παραλίες της περιοχής έχει πολλά ενδιαφέροντα να δει και να κάνει κανείς ερχόμενος εδώ» ανέφερε ο κος Κασάπης.

Στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες του Μπαϊραμιού είχαν την οικονομική δύναμη να προβούν σε αγορές. «Λόγω της ισοτιμίας του ευρώ με την τουρκική λύρα μόνο αυτοί που έχουν οικονομική δύναμη μπορούν να έρχονται πια στην περιοχή μας για τουρισμό. Για τους άλλους είναι πανάκριβη η Ελλάδα.» δηλώνει ο κος Κασάπης και σημειώνει « Έχουμε μια Κωνσταντινούπολη πολύ κοντά μας, μια πόλη δύο φορές όση η Ελλάδα πληθυσμιακά. Ένα μικρό ποσοστό να έρθει θα έχουμε πάρα πολύ τουρισμό.»

Τόσο ο ίδιος, όσο κι άλλοι άνθρωποι της αγοράς πιστεύουν πως η Κομοτηνή δεν έχει παρά να ακολουθήσει τις προσπάθειες της Αλεξανδρούπολης σ’ αυτό το κομμάτι. « Όλοι μαζί ξενοδόχοι, ταξιδιωτικοί πράκτορες, έμποροι και αιρετοί θα πρέπει να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε με ποιο  τρόπο θα βρούμε τους τρόπους εκείνους να προσελκύσουμε τον κόσμο που σίγουρα «διψάει» και θέλει να έρθει στα μέρη μας αναζητώντας το κάτι διαφορετικό.» δηλώνει ο κος Κασάπης.

Όσον αφορά στις προτάσεις των επαγγελματιών; Δεν παύουν να προτείνουν εντατικούς έλεγχους στην είσοδο του Τελωνείου, κάτι το οποίο δεν γίνεται. Την θέσπιση βινιέτας με τα έσοδα από το μέτρο αυτό να μένουν στην τοπική οικονομία. Αλλά και δράσεις, εκδηλώσεις για να προσελκύσουν το κοινό με συμμετοχή σε εκθέσεις και προβολή του τόπου με συστηματικό, εντατικό τρόπο, όπως και διοργάνωση γιορτών κ.α..

«Ο κος Γκαράνης, ο νέο-εκλεγμένος δήμαρχος έχει πολλά να προσέξει. Θέλουμε προσέλευση ξένου κόσμου, συναλλάγματος. Δεν αρκεί οι ίδιοι και οι ίδιοι να καταναλώνουμε χρειαζόμαστε την παρουσία ξένου κόσμου.» δηλώνει ο κος Κασάπης αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρει και καταλήγει λέγοντας « Πρέπει να το δούμε σοβαρά και να βγάλουμε μια απόφαση την οποία θα ακολουθήσουμε για καιρό μέχρις ότου τα καταφέρουμε .»
Φώτο: Γιώργος Κασάπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνολικά 14.820 εργαζομένους καλύπτουν 4 νέες κλαδικές συμβάσεις (video)
Επόμενο άρθροΠενήντα χρόνια αποστολική διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος (video)