«Μια φορά ένας Ιεροκήρυκας σταλμένος από κάποιον Μητροπολίτη σε ένα μικρό νησάκι συνάντησε έναν ποιμένα που δεν ήξερε να λέει σωστά την προσευχή του. Του δίδαξε λοιπόν  πώς να την λέει σωστά. Αλλά, μέχρι να φτάσει στο κοπάδι του ξανά, την είχε ξεχάσει. Κι αμέσως γύρισε πίσω στο λιμάνι αναζητώντας τον Ιεροκήρυκα, όμως, εκείνος βρισκόταν ήδη στην βάρκα του και  έπλεε ανοιχτά  για το επόμενο λιμάνι. Ο ποιμένας με λαχτάρα άρχισε να περπατά πάνω στην θάλασσα μέχρι που πρόλαβε την βάρκα «Πάτερ πώς μου είπατε αυτή την προσευχή να την λέω; Κύριε Ιησού Ελέησέ με ή μη με ελεείς;» του φώναξε και τότε ο Ιεροκήρυκας του είπε να γυρίσει πίσω και να την λέει, όπως θέλει καθώς είδε ότι ήταν ένας άγιος άνθρωπος που είχε μέσα του πνεύμα Θεού και την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Με καθάρια ψυχή και ζωή όπως ο Θεός θέλει.»

Την ιστορία αυτή μοιράστηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων με τους πιστούς στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Μεσσούνη, που πανηγύριζε σήμερα ευχόμενος να είναι αγαπημένοι κι ενωμένοι με δύναμη που θα απορρέει από το Άγιο Πνεύμα. «Όπως έχουν ενότητα ο Πατήρ ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, έτσι να έχετε κι εσείς με την αγάπη συνδετικό κρίκο» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης.

«Για να καταλάβει κανείς το πνεύμα το Άγιο, για να γνωρίσει το Χρηστό δεν χρειάζεται να έχει περγαμηνές και τίτλους σπουδών, αλλά καρδιά και πίστη.» υποστήριξε στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας πως «Κάθε ημέρα Τον μαρτυρούμε στην γη και στη ζωή μας κάνοντας σωστά το σταυρό μας. Κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από τον άλλο ο πατήρ είναι ο γενεσιουργός του Χριστού και ο Πατήρ εκπορεύει και το Άγιο Πνεύμα.»

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη πολλοί άνθρωποι έχουν μέσα τους την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, «οι απλοί άνθρωποι»,όπως είπε, «οι γονείς και οι παππούδες, που είχαν μέσα τους μια Σοφία για τη ζωή. Κι ας είχαν περισσότερα προβλήματα από εμάς σήμερα. Είχαν μέσα τους Φόβο Θεού, δεν διέλυαν τις οικογένειες τους. Είχαν μια σοφία για τη ζωή, σεβασμό στο Θεό και Αγάπη για την Πίστη, που τους έκανε να λένε την αλήθεια με απλούς λόγους» είπε αναφέροντας το παράδειγμα τον προσφύγων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες «Όπως οι Τουρκόφωνοι πρόσφυγες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες δεν ήξεραν ελληνικά, αλλά ήξεραν απ έξω όλη την θεία λειτουργία και καταλάβαινε η ψυχή τους αυτά που έλεγαν.»

Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του σημερινού εορτασμού τόνισε πως «Όλα γίνονται με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος: βαπτίσεις, γάμοι, κοινωνία, ευχέλαιο, χειροτονίες κ.α.. «Το Άγιο Πνεύμα κάνει τα πάντα στην εκκλησία μας» είπε για να εξηγήσει «Φωτίζει το νου και την ψυχή και την διάνοια μας για να ζούμε, όπως θέλει ο Θεός» για να παροτρύνει λέγοντας  «γι αυτό και η προσευχή μας θα πρέπει να είναι : « Και το πνεύμα σου το άγιο μη αντανέλης απ’ εμού», όπως το θέλει ο θεός.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από τον εορτασμό με την παρουσία του Μητροπολίτη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO μικρότερος σε ηλικία πολιτικός κρατούμενος γλίτωσε τη θανατική καταδίκη
Επόμενο άρθροΑμφισβητείται δικαστικά η άδεια- Τι απαντά η Ε.Ε. για τα τηγανέλαια στη Λαγκάδα Χίου-