Σπούδασε Εφαρμογή Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο, συνέχισε στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής και δεκατρία χρόνια τώρα κάνει αυτό που αγαπά, τραγουδά. «Όταν φοιτήτρια έφυγα για σπουδές στην Ηγουμενίτσα, σαν σε αστείο, όταν στο άκουσμα μιας γνωστής μας ότι ψάχνουν τραγουδίστρια για το μαγαζί που άνοιγαν, απάντησα χωρίς δεύτερη σκέψη: «Για τραγουδίστρια εγώ!»» αποκαλύπτει η νεαρή Αναστασία Σερμπέζη και μας παρουσιάζει την νέα της δουλειά… «Μια Κυριακή του Αυγούστου…»

Η κα Αναστασία Σερμπέζη

«Μικρή ήμουν ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί, παρακολουθούσα μαθήματα μουσικής και φωνητικής σε Ωδείο. Εκεί, περίμενα πώς και πώς να τελειώσω το μάθημα για το αρμόνιο που παρακολουθούσα τότε για να περάσουμε με τη δασκάλα μου στα μαθήματα φωνητικής. Πραγματικά ήμουν ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί. Δεν συμμετείχα καν στις σχολικές γιορτές» θυμάται μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημειώνει «ζούσα για την μισή ώρα της φωνητικής. Αρμόνιο δεν έμαθα ποτέ, μου άρεσε πάντα να τραγουδάω, αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος έκφρασης, το τραγούδι.»

Από τα κλασσικά του Ωδείου περνούσε εύκολα στις γνωστές επιτυχίες του Πλούταρχου και της Βίσση, μια εποχή πολύ ζωντανή κι εκείνη πολύ πολύ νεαρή που αγκάλιαζε με το ίδιο πάθος όλα τα τραγούδια. Από την Ηγουμενίτσα, βρέθηκε να τραγουδά στην Κέρκυρα και μετά στην Πρέβεζα. «Ταξιδεύοντας και τραγουδώντας βρέθηκα παντού. Βιαζόμουν να μεγαλώσω γιατί ήξερα τι θέλω να κάνω, ότι θέλω να τραγουδάω, ήθελα να κάνω δικά μου κομμάτια , άργησα πολύ να το πράξω γιατί ήταν πολύ δύσκολο σε μένα να βρω αυτό που ήθελα. Είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος. Έχει πολλά είδη. Ήθελα να κάνω κάτι πιο ψαγμένο, πιο κοντά στα δικά μου ακούσματα, που είμαι πιο κοντά στο έντεχνο. Σίγουρα δεν με ενδιέφερε το εμπορικό που έχει ημερομηνία λήξης.»

Οι φωνές πολλών αγαπημένων ερμηνευτριών συνοδεύουν την καθημερινότητα της με πρώτη την Χαρούλα Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη, την Ματούλα Ζαμάνη. «Αυτού του είδους τα ακούσματα, μ΄αρέσει να ακούω» δηλώνει μοιράζεται μαζί μας μια ξεχωριστή ιστορία, πώς δηλαδή βρέθηκε να τραγουδά το «Μια Κυριακή του Αυγούστου…»

«Δούλευα στην Αλεξανδρούπολη και μια μέρα βγαίνοντας στην παραλία άρχισα να μαζεύω κοχύλια. Είχαν ένα ιδιαίτερο σχήμα και ήταν έτοιμα να τα περάσεις σε μια κλωστή και να τα κάνεις κόσμημα. Αυτό έκανα πολύ πρόχειρα και τα πέρασα στα μαλλιά μου. Καθόμουν στο μπαρ, πριν ξεκινήσω τη δουλειά κι ένας φίλος, ο Διονύσης Μαστορόπουλος, μου έδωσε να διαβάσω κάτι, που μόλις είχε γράψει: «Βραχιόλια έφτιαξα κολιέ σε μαγική αράδα, εγώ σου είπα Αύγουστος κι εσύ είπες Ελλάδα» διάβασα κι αμέσως του είπα ότι οι στίχοι αυτοί ήταν σαν να ήταν ένα δικό μου κομμάτι, που λίγο πριν το είχα βιώσει στην παραλία.»

Η Κυριακή και η Πασχαλίνα, οι δυο κόρες του Διονύση Μαστορόπουλου, συμμετέχουν επίσης στην ερμηνεία, ο Μπάμπης Χαραλαμπίδης ένας άλλος συνεργάτης της το ενορχήστρωσε και ο Γιώργος Αντωνάτος δημιούργησε ένα πολύ όμορφο video clip που έχει εικόνες, χρώματα από Ελλάδα και Καλοκαίρι.
Όσον αφορά στις καλοκαιρινές της εμφανίσεις θα συνεχίσει να εργάζεται στο «Θέα θάλασσα» στην Χιλή της Αλεξανδρούπολης και τις Πέμπτες θα κάνει κάποια live στο ξενοδοχείο Ραμάντα της πόλης και στις 29 Ιουνίου θα δώσει συναυλία με τον Χρήστο Δάντη στην Κύπρο « εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες συνεργασίες.» εύχεται μην σταματώντας να κάνει όνειρα…

«Κάνω όνειρα, δεν κάνω σχέδια» δηλώνει και σημειώνει « Ονειρεύομαι ωραίες συνεργασίες, ενασχόληση πιο έντονη με την μουσική και το τραγούδι, νέες ηχογραφήσεις σε στούντιο. Σχέδια δεν μπορώ να κάνω είναι οι εποχές περίεργες. Ελπίζω πάντα τα καλύτερα. Όπου με πάει η δουλειά κι όπου νιώθω ότι υπάρχει κάτι δημιουργικό να κάνω, το κάνω. Εξακολουθώ να νιώθω πάντα την ίδια χαρά και την ίδια αγωνία κάθε φορά που ανεβαίνω στην σκηνή. Ανυπομονώ να ανέβω στην σκηνή, κάθε φορά με αγαπημένες ερμηνείες.» λέει και τραγουδά με το ίδιο πάθος…«Βραχιόλια έφτιαξα κολιέ σε μαγική αράδα, εγώ σου είπα Αύγουστος κι εσύ είπες Ελλάδα»
Φώτο: Η κα Αναστασία Σερμπέζη στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη 46χρονου στη Λέσβο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός από το νοσοκομείο Φιλιατών για μαγνητικό τομογράφο