Στο τέλος μιας πολύ ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής χρονιάς έφτασε η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών με 190 σπουδαστές και σπουδάστριες να δίνουν τον όρκο τους παραλαμβάνοντας τις βεβαιώσεις παρακολούθησης. «Ήταν μια χρονιά που κύλησε πολύ ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες» δηλώνει ο διευθυντής του παραρτήματος στις Σάπες, κος Αθανάσιος Καραφύλλης.

Ο κος Καραφύλλης με τους επισήμους

« Η εμπειρία όλων μας μεγάλη και φτάσαμε έτσι αισίως στην απονομή των πιστοποιητικών» σημείωσε για να προσθέσει ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει προκήρυξη για 200 θέσεις στο ΕΠΑΙΚ και 40 θέσεις στο ΠΕΣΥΠ, συνολικά προσφέρονται στην περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης 240 θέσεις , αριθμός ρεκόρ για τις Σάπες των τελευταίων ετών.

«Πιστεύω ότι θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες των ενδιαφερομένων. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, απορρέει από τον νέο νόμο που απαιτεί επιπλέον προσόντα για τις προσλήψεις, αλλά και πολύ περισσότερο γιατί είναι ένα πιστοποιητικό που δίνει καλή παιδαγωγική επάρκεια και καλή συμβουλευτική κατάρτιση στον προσανατολισμό» δήλωσε ο κος Καραφύλλης.
1290 άτομα τα τελευταία 11 χρόνια έχουν αποφοιτήσει από την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

Η κα Κατερίνα Κασσιμάτη

Συνολικά 1290 άτομα τα τελευταία 11 χρόνια έχουν αποφοιτήσει από την ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών. «Είμαστε δεύτερο παράρτημα σε δυναμικότητα μετά την Αθήνα στην ίδια θέση με Θεσσαλονίκη και Πάτρα.» τονίζει ο διευθυντής και μιλώντας για τα οφέλη που αποκομίζει η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για: Σοβαρό πολιτισμικό κεφάλαιο, που έρχεται στην πόλη των Σαπών, τρεις φορές την εβδομάδα, για όλο το χρόνο. Αλλά και για οικονομικά οφέλη για την περιοχή. Μην παραλείποντας να ευχαριστήσει το δήμο Σαπών που είναι αρωγός διαχρονικά. «Στόχος μας να έχουμε καλύτερη πρακτική άσκηση» τονίζει ο κος Καραφύλλης τοποθετώντας ακόμη ψηλότερα το πήχη για την νέα χρονιά.
«Η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών είναι πλέον η πιο αποδεκτή κοινωνικά.»
Σύμφωνα με την κα Κατερίνα Κασσιμάτη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην ΑΣΠΑΙΤΕ, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος ΕΠΑΙΚ σε 12 πόλεις, η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών είναι το αγαπημένο «παιδί» από τα πρώτα παραρτήματα, που λειτούργησαν στην χώρα, όπως είπε, πριν 11 χρόνια. « Τιμή μας που ο κόσμος μας υποδέχεται και μας υποστηρίζει. Η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών είναι πλέον η πιο αποδεκτή κοινωνικά.=» τόνισε η κα Κασσιμάτη.

Στο Πρόγραμμα της Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, πρόγραμμα που καταρτίζει επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν στην εκπαίδευση και ιδίως στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, δίδασκε ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης . «Η ΑΣΠΑΙΤΕ εδώ στις Σάπες επιτελεί έναν εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο μεγάλο. Ήταν μεγάλη Κίνηση η ίδρυση της στις Σάπες» δήλωσε προτρέποντας τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα για να έχουν, όπως είπε, στην φαρέτρα τους αυτό το πτυχίο.
Γιατρός νευρολόγος είπε τον όρκο

Η κα Στέλλα Φωτιάδου

Τον όρκο στο Πρόγραμμα  ΕΠΑΙΚ είπε  η κα Στέλλα Φωτιάδου , γιατρός νευρολόγος στο επάγγελμα. «Παρακολούθησα το πρόγραμμα για προσωπικούς λόγους κυρίως, καθώς ήθελα να έχω μια ‘άποψη για το πώς λειτουργεί ένα σχολείο, πώς γίνεται σωστά μια διδασκαλία. Πιο πολύ για να βοηθήσω το παιδί μου» ανέφερε για να σημειώσει ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, κάτι το οποίο όπως είπε δεν περίμενε ούτε η ίδια. «Είναι πολύ οργανωμένα όλα. Δεν αντιμετώπισα κάτι δυσάρεστο. Όλα μέχρι τέλος λειτούργησαν ρολόι» τόνισε αναφερόμενη στην λειτουργία της σχολής και σημείωσε ότι «Αυτό που μάθαμε είναι ότι ουσιαστικά μαθαίνει κανείς όταν μόνος του ανακαλύπτει την γνώση. Κι όχι όταν προσπαθούμε εμείς να του μεταλαμπαδεύσουμε την γνώση». Μην παραλείποντας να αναφέρει κι εκείνη την πίστη της ότι αναβαθμίζεται πολύ η περιοχή με την λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς έρχεται πολύς κόσμος από άλλα σημεία της Περιφέρειας.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την τελετή ορκωμοσίας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Βραδιές Κινηματογράφου, Μουσικής & Θεάτρου 2019» στη Νέα Ιωνία
Επόμενο άρθροΜάικ Πομπέο: Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν