Ο «Αθηνίων» είπε «αντίο» και πάει διακοπές. Αντίο σε μια καθόλα δημιουργική χρονιά είπαν τα μέλη του του Συλλόγου Καλλιτεχνών Νομού Ροδόπης, «Αθηνίων». Με μουσική, χορό, τραγούδι, αλλά και με τις απονομές των βεβαιώσεων εκπαιδευτικοί, διοίκηση, μαθητές, μαθήτριες και φίλοι του Συλλόγου είπαν τον δικό τους αντίο ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη.

Ο κος Ασσαριωτάκης με δραστήρια μέλη του ΔΣ

«Με συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας κι ελπίδας γιορτάσαμε. Καταφέραμε και πείσαμε 200 περίπου συμπολίτες μας να έρθουν στα εργαστήρια μας, να λερώσουν τα χέρια τους με τις μπογιές μας, με τα ρινίσματα σιδήρου, του ξύλο, τον πηλό. Χρόνο το χρόνο αυτό βελτιώνεται και αριθμητικά και ποιοτικά. Φτάσαμε τα 200 άτομα από τα 50 που ξεκινήσαμε.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Άρης Ασσαριωτάκης, και σημείωσε «Δάσκαλοι και μαθητές μαζί θα πετύχουμε, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν κοντά μας σ’ αυτή την διαδρομή που δεν είναι μια απλή απασχόληση, αλλά μια εξαιρετική ενασχόληση, που καταφέρνει να κάνει τους ανθρώπους πιο ώριμους, πιο σκεπτόμενους με αυξημένο το κριτήριο. Όλα αυτά προσπαθούμε να τα πετύχουμε μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε στον Σύλλογο, είμαστε χαρούμενοι και καταφέρνουμε εν πολλοίς να το πετύχουμε.»

Η κα Χρύσα Τσαρή παρούσα
Μουσικές και όνειρα στην αυλή της Στέγης του Συλλόγου
Μικρές και μεγάλες μαθήτριες

200 μαθητές και μαθήτριες. 15 εκπαιδευτικοί σε όλους τους χώρους της Τέχνης: ζωγραφικής, σχέδιο, σκίτσο, αγιογραφία, μεταλλογλυπτική, ξυλογλυπτική, πηλός, φωτογραφία. Η ζωγραφική φαίνεται πως έλκει τους περισσότερους, με τον κο Ασσαριωτάκη να την αποκαλεί « η βασίλισσα των εικαστικών». Έκπληξη αποτέλεσε φέτος το εργαστήρι μεταλογλυπτικής, καθώς σημειώθηκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και μάλιστα από τους δέκα μαθητές οι έξι ήταν γυναίκες.
Η μεγαλύτερη μαθήτρια του Συλλόγου είναι μια 75χρονη κυρία και ο μικρότερος, ένας μαθητής 6 ετών. «Στόχος μας είναι η ποιότητα. Παρασύρονται οι άνθρωποι ζώντας σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την ποσότητα , αλλά εμείς δεν απεμπολούμαι την ποιότητα. Θέλουμε να γίνονται τα βήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μας ξεφεύγει η ποιότητα» δήλωσε ο κος Ασσαριωτάκης σημειώνοντας πως και στην νέα χρονιά θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους «περισσότερο στην ποιότητα».
Οι υποδομές και η έλλειψη χρημάτων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Σύλλογο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην είμαστε επαίτες, να είμαστε αυτοσυντηρούμενοι, αλλά αυτό έχει ένα όριο. Από εκεί και πέρα εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να συνεχίζουμε χωρίς συνδρομή, έχει ανοίξει η βεντάλια πάρα πολύ και για να κινηθεί θέλει ενέργεια και η ενέργεια μπορεί να δοθεί και με άλλους τρόπους. Ελπίζω οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι να πάρουν το μήνυμα» υποστηρίζει ο δραστήριος πρόεδρος στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εορτή του Συλλόγου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Το τίτλο του «Οικονόμου» έλαβε ο ιερέας της Μεσσούνης
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: 18-6-2019 Ειδήσεις