Ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης, χαρακτηρίζει την Ροδόπη « ευλογημένο τόπο» και στις κουβέντες του ο Κομοτηναίος επαγγελματίας σημειώνει πάντα πως συνορεύει και με την θάλασσα και με την Ευρώπη. «Οι αιρετοί πρέπει να τα δουν όλα αυτά και να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες τους έχοντας ως επιλογή τους, την ενίσχυση του τουρισμού.» δηλώνει και σημειώνει ότι η έλευση ξένου κόσμου θα φέρει και την ανάπτυξη στον τόπο.

Ο κ. Μιχάλης Βεζυριαννίδης

Μιλά για τις απλές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, τα αυτονόητα , όπως ένα απλό ανταλλακτήριο χρημάτων. «Υπάρχουν σε άλλες χώρες γιατί όχι και στην περιοχή μας;» αναρωτιέται και σημειώνει « Πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα τους γείτονες για να έρθουν κι εκείνοι σε μας. Η έλευση τους θα είναι κάτι σημαντικό για την περιοχή, έχει την δυνατότητα να προσφέρει ο τόπος μας: Θρησκευτικό, παραθαλάσσιο, αλλά και τουρισμό για ΑμεΑ .»
Η εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά θα έχει πολλαπλά οφέλη
Σύμφωνα με τον κο Βεζυριαννίδη οι επιχειρήσεις θα στηριχτούν με κινήσεις προβολής και εξωστρέφειας, αλλά και την επιλογή προϊόντων κι επιχειρηματιών από την τοπική αγορά σε όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται. «Ο κόσμος όλος αυτός φεύγει γιατί κάπου δίπλα μας είναι φθηνά, όχι ποιοτικά. Πρέπει να τους πείσουμε από τα μαθητικά τους ακόμη χρόνια ότι η εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Κανείς δεν έχει υπολογίσει πόσα χρήματα στερούν από την τοπική οικονομία όσοι κάνουν τις αγορές τους στις γειτονικές χώρες» δηλώνει και σημειώνει ότι «ακόμη και επαγγελματίες επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους για τα προϊόντα που θα πουλήσουν και θα χρησιμοποιήσουν στις γειτονικές χώρες» . Ο κος Βεζυριαννίδης χαρακτηρίζει καταστροφική αυτή τη συνήθεια. «Αυτό δεν γίνεται με απαγόρευση, αλλά με παιδεία. Αποκτά κάποιος τοπική συνείδηση, την έχει ή δεν την έχει κάποιος την αγάπη για τον τόπο του» λέει και προσθέτει με νόημα « Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις είναι ένας καλός τρόπος να αποδείξεις ότι διαθέτεις αυτή την αγάπη.»
Φώτο: Μιχάλης Βεζυριαννίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Η κουζίνα της Θράκης αναξιοποίητο πλεονέκτημα
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: 20-6-2019 Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής