Γιώτα Κουτσοφάβα,σπουδάστρια

Επέλεξε να σπουδάσει Βοηθός Φαρμακείου στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής. Η Γιώτα Κουτσοφάβα, θεώρησε πως επιλέγει μια καλή ειδικότητα και παρά τις δυσκολίες εξακολουθεί να το πιστεύει ακόμη, έχοντας όμως κι ένα «αλλά» μέσα της για το αν έπραξε το σωστό;

«¨Ήρθαμε γιατί πιστεύω ότι θα έχει μέλλον, μερικοί φαρμακοποιοί μας το «γκρεμίζουν» λίγο αυτό το μέλλον. Λένε δηλαδή ότι οι φαρμακοποιοί διώχνουν άτομα αντί να τα προσλάβουν. Είναι πολύ δύσκολες οι δουλειές στα Φαρμακεία, πιο πολύ προτιμούν μουσουλμάνους γιατί ξέρουν και τις δύο γλώσσες» δηλώνει και σημειώνει πως ήταν η μόνη ειδικότητα που της κέντρισε το ενδιαφέρον θεωρώντας ότι από ειδικότητες όπως αισθητικής, κομμωτικής κ.α. έχουν ήδη αποφοιτήσει πάρα πολλοί. «Φαντάστηκα ότι βοηθός φαρμακείου θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι πολλοί αυτοί που σπουδάζουν βοηθοί φαρμακείου, αλλά τελικά μήπως θα έπρεπε να επιλέξω κάτι που να σχετίζεται με την εμφάνιση και τον καλλωπισμό;» αναρωτιέται μην κρύβοντας τον προβληματισμό της.

Σύμφωνα με την νεαρή σπουδάστρια που βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτηση της Πιστοποίησης είναι πολύ καλό το επίπεδο σπουδών. «Οι καθηγητές είναι πάρα πολύ καλοί. Δεν έρχονται εδώ πέρα για να περνούν την ώρα τους. Μας βοηθάνε πάρα πολύ. Τα παίρνουν όλα στα σοβαρά, δεν αρνούνται την βοήθειά τους. Κι εμείς, όμως, προσπαθούμε καθώς ελπίζουμε πως αύριο- μεθαύριο θα είναι η δουλειά μας αυτό που σπουδάζουμε τώρα.»

Έτσι βάζει από τώρα στόχο να μελετήσει σκληρά, για να πάρει την πιστοποίηση. «Αν δεν βρω δουλειά σε κάποιο φαρμακείο, ίσως, φύγω και στο νησί μου, την Σαμοθράκη. Είναι πολύ καλή η ειδικότητα, θέλει γερό διάβασμα, αν κάποιος την ακολουθήσει, θα πρέπει να την πάρει σοβαρά γιατί έχει να κάνει με ζωές ανθρώπων» υποστηρίζει και σημειώνει πως και ο/η φαρμακοποιός, όπου θα κάνει κανείς την εξάμηνη πρακτική του, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, καθώς θα πρέπει να είναι πρόθυμος/η να βοηθήσει. «Όταν κάνεις πρακτική είσαι πάνω στο επάγγελμα, τα μαθαίνεις όλα πολύ καλύτερα από ότι στην θεωρία.»

Info:

Το έτος κατάρτισης 2018-2019 στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής λειτούργησε η ειδικότητα «Βοηθός Φαρμακείου» με εικοσιένα (20) καταρτιζόμενους/ες να φοιτούν στο Γ΄ και Δ΄ εξάμηνο. Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο, και τα μέλη του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν. Ροδόπης για την υλοποίηση των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών «Πρακτική Εφαρμογή» και «Πρακτική Άσκηση σε Φαρμακείο» στα δύο εξάμηνα της κατάρτισης 2018Β και 2019Α, με την τοποθέτηση μικρής ομάδας καταρτιζομένων (1-2 ατόμων) σε Φαρμακεία της πόλης για 4 ώρες απασχόλησης, 1-2 ημέρες την εβδομάδα.

 

Φώτο: Γιώτα Κουτσοφάβα ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα-Με τραύμα στο θώρακα νοσηλεύεται 19χρονος (video)
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: 8-6-2019 Ειδήσεις – ert.gr