Το ταχυδρομικό περιστέρι αν ήταν «χρηματιστηριακός δείκτης», θα ανέβαινε συνεχώς. Την διαπίστωση αυτή κάνει ο κος Κωνσταντίνος Σίμος, γνωστός στην Κομοτηνή για την αγάπη του για τα περιστέρια που καλά κρατεί από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό το ταχυδρομικό περιστέρι είναι αυτό που «κλέβει» τις καρδιές όλων.

Οι διαδικτυακές δημοπρασίες περιστεριών πραγματοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή και οι τιμές πώλησης (κλεισίματος) των περιστεριών εκτοξεύονται για τα δεδομένα της εποχής.

«Πράγματι το ταχυδρομικό περιστέρι τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς. Εμείς προλάβαμε κι ανεβήκαμε στο τελευταίο «βαγόνι», αλλά ανεβήκαμε» σημειώνει χαμογελαστός και παρακολουθώντας μια τέτοια ιδιαίτερη δημοπρασία από την Κομοτηνή προσθέτει ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τεράστια «βιομηχανία» γύρω από τα ταχυδρομικά περιστέρια.

Οίκοι δημοπρασίας φιλοξενούν περιστέρια εκτροφέων. Οι τιμές πώλησής τους ξεκινούν από 500,1000,1500 και 2000 ευρώ και φτάνουν μετά την ολοκλήρωση των διαδικτυακών δημοπρασιών σε τιμές πολλών χιλιάδων ευρώ: 5-6-8-25.000 και 40.000 το ένα περιστέρι.

«Πρόκειται για αγωνιστικά περιστέρια με πολλές δυνατότητες, με γονείς που έχουν πετύχει διακρίσεις.» μας πληροφορεί ο κος Σίμος και προσθέτει ότι υπάρχουν και εκτροφείς από την Ελλάδα, που έχουν συμμετοχή.

«Δειλά – δειλά, αλλά συμμετέχουν γιατί υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι εκτροφείς με πολλές διακρίσεις ακόμη και σε διεθνή κολομποδρόμια.»

Πρόκειται, όπως μας ενημερώνει ο κος Σίμος, για δημοπρασίες, κορυφής, «ο θρόνος», όπως λέει χαρακτηριστικά, «καθώς από εκεί αγοράζονται τα καλύτερα. Είπαμε το ταχυδρομικό περιστέρι απαιτεί πολλά έξοδα. Αλλά, ακόμη και στην χώρα μας Σύλλογοι διοργανώνουν δημοπρασίες.» Τις τελευταίες μέρες, από μια διεθνή δημοπρασία ο επίσης Κομοτηναίος Άγης Βεσεξίδης απέκτησε ένα ταχυδρομικό περιστέρι αξιώσεων. Ιδιαιτέρως σημαντική και η ενίσχυση του Συλλόγου των Περιστεράδων της Ροδόπης με νέα μέλη από την Μουσουλμανική Μειονότητα, «Περιστεράδες με αγάπη για το Ταχυδρομικό Περιστέρι και διάθεση να ενισχύσουν την παρουσία του Συλλόγου.» σημείωσε ο κος Κώστας Σίμος αισιόδοξος ότι στο μέλλον θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕστίαση: Επιδότηση για θερμαντικά σώματα τις επόμενες μέρες μέσω ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: “Μικρός άθλος” η αντοχή των ελληνικών εξαγωγών