Μεσημέρι Καλοκαιριού στη 2η ΤΟΜΥ Κομοτηνής. Δίπλα στο 1ο ΚΑΠΗ, όπου συστεγάζεται και το οποίο έχει από ώρα αδειάσει. Στην Οδό Φιλίππου,όμως, η κίνηση δεν μειώνεται ένα νεαρό ζευγάρι που έφερε το μωρό του στην παιδίατρο αποχωρεί και ένας ελαιοχρωματιστής έρχεται για να συναντήσει το γιατρό του. Μετρά ένα και πλέον χρόνο λειτουργίας κι έχει ήδη καταφέρει να γίνει ένας οικείος χώρος.

Ο κος Πρόδρομος Παπαδόπουλος, συντονιστής της 2ης ΤΟΜΥ

Συναντάμε τον συντονιστή του χώρου, τον ειδικό Παθολόγο κ. Πρόδρομο Παπαδόπουλο. Έχει ήδη 2250 εγγεγραμμένους ασθενείς και οι επισκέψεις συνεχίζονται . «Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου. Θέλω να πιστεύω ότι μένουν ικανοποιημένοι» παρατηρεί ο ίδιος και αποτιμώντας τα θετικά της λειτουργίας της νέας αυτής μονάδας σημειώνει «Και μόνο που έχουμε αποσυμφορήσει από την συνταγογράφηση τους γιατρούς του νοσοκομείου, κέρδος είναι. Φανταστείτε έναν γιατρό μετά από τριάντα και πλέον ώρες εφημερίας να είναι υποχρεωμένος να κάνει και συνταγογράφηση στα εξωτερικά ιατρεία. Θα ήταν βάρβαρο για τον ίδιο, αλλά και άσχημο για τους ασθενείς.»

Στα δύο ΤΟΜΥ της πόλης εξυπηρετούνται όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο δήμο Κομοτηνής. Κατά προτεραιότητα, όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο ΤΟΜΥ. «Πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους και να διαλέξουν το γιατρό τους. Υπάρχει και το άλλο ΤΟΜΥ, όπου επίσης εξυπηρετούνται ασθενείς που το έχουν επιλέξει» εξηγεί ο κος Παπαδόπουλος προσθέτοντας πως «Γίνονται εξετάσεις που αφορούν τα χρόνια νοσήματα γιατί για τα επείγοντα περιστατικά δεν μπορείς να έχεις την πολυτέλεια του Νοσοκομείου με τις εργαστηριακές αναλύσεις που αυτό παρέχει.»

Σύμφωνα με τον συντονιστή της 2ης ΤΟΜΥ το καλό επίσης είναι ότι «για την εργαστηριακή εικόνα που θα χρειαστούμε εμείς, με την συνταγογράφηση που θα κάνουμε, μπορούν να πάνε στο Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, το πρώην ΙΚΑ με το παραπεμπτικό μας χωρίς ραντεβού, 7 με 9 το πρωί και να κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν δωρεάν και χωρίς ραντεβού.»

Κάθε μέρα ο όγκος ασθενών μεγάλος. Άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις ανοίγουν την πόρτα και μπαίνουν στο κτίριο. «Έχουν το δικαίωμα όλοι να έρθουν. Έχουν ένα γιατρό που τους γνωρίζει, έχει άλλη επαφή μαζί τους, υπάρχει μια καλή σχέση» σημειώνει ο γιατρός και αναφέρεται κι εκείνος στις ανάγκες που υπάρχουν: Ανάγκες για περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Φώτο: Στιγμιότυπα από το 2ο ΤΟΜΥ Κομοτηνής ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: Ο Αν. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: 24-6-2019 Ειδήσεις