Η κα Ευανθία Παπαευθυμίου, είναι υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται στην Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, τα οποία είναι κάτω από την ομπρέλα του Ρουμανικού Κράτος, το οποίο, όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, παρέχει ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτύξουν την γλώσσα τους , την κουλτούρα, την ταυτότητά τους ζώντας σε μια ξένη χώρα.

Η Ευανθία Παπαευθυμίου, είναι υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγονται στην Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, στην φωτογραφία δεύτερη από δεξιά στο πλευρό της κας Μαρίας Δημάση.

«Σ’ αυτό μας ευνοεί εξαιρετικά το γεγονός ότι έχουμε εκπροσώπηση στην Βουλή, μέσω του προέδρου του Οργανισμού, που είναι και Βουλευτής στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο, του κ. Δράγκου- Γκαβριήλ Ζησόπολ» σημείωσε η κα Ευανθία Παπαευθυμίου. Όπως τόνισε, είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται με έναν ελληνικό φορέα, με ένα ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών,που αναλαμβάνει την επιμόρφωση των καθηγητών.

«Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να πάρουμε, όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε και να τα μεταδώσουμε στους συναδέλφους μας και στα παιδιά μας στην Ρουμανία γιατί υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη ανάγκη και έλλειψη στοιχείων εκπαίδευσης και για μας» δήλωσε προσθέτοντας πως « Δυστυχώς στην Ρουμανία δεν υπάρχει κανένας φορέας που να μπορεί να τους επιμορφώσει αποκλειστικά στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.» Οπότε, μέσω του Πρωτοκόλλου, που έχει συναφθεί ανάμεσα στην Ένωση των Ελλήνων της Ρουμανίας και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο (μέσω του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών) προσπαθούν να αναπτύξουν προγράμματα που δρουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Φώτο: Η κα Ευανθία Παπαευθυμίου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο Βόλο την Πέμπτη ο Γιάννης Βαρουφάκης
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: 25.000 Έλληνες στην Ρουμανία, οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας