Η παραλιακή ζώνη του δήμου Κομοτηνής δέχεται ήδη μεγάλο αριθμό τουριστών , η επισκεψιμότητα προβλέπεται κι αυτό το καλοκαίρι να είναι αυξημένη, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία, αλλά και στα δωμάτια που διατίθενται προς ενοικίαση στην περιοχή.

«Υπάρχει ένα πολύ καλό, πολύ θετικό κλίμα στην αρχή της σεζόν, καλύτερο από πέρσι.» δηλώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής , η κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και σημειώνει ότι το Φανάρι και η Αρωγή είναι μια περιοχή που ο δήμος Κομοτηνής δρομολογεί την περαιτέρω αξιοποίησή της. «Την έχουμε οργανώσει τεχνικά με τον καλύτερο τρόπο, με καθαρισμό, αναψυκτήρια που λειτουργούν ήδη από τις αρχές του Μαΐου, με διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, όπως η κα Στογιαννίδου σημειώνει δρομολογούνται μεγάλες τεχνικές παρεμβάσεις, όπως ο βιολογικός καθαρισμός του Φαναρίου. «Μεγάλα Τεχνικά έργα που κάποιος δεν μπορεί εύκολα να εκτιμήσει την αξία τους, είναι όμως ουσιαστικά για να μπορεί η περιοχή να έχει υποδομή, όπως λέει, για να μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί, να έχει καλές υποδομές, για να έλξει τουρίστες.»

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής , η κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου

Από την έναρξη της νέας θητείας για τον δήμο Κομοτηνής ο στόχος που τίθεται, σύμφωνα με την κα Στογιαννίδου είναι να υπάρξει περαιτέρω αξιοποίηση, ξεκαθάρισμα, διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτών των εκτάσεων. «Ειδικά η περιοχή του Φαναρίου, εκτός από το απαράμιλλο φυσικό της κάλος , έχει κι ένα εξαιρετικά συγκεχυμένο εργασιακό καθεστώς γιατί εκεί εμπλέκονται εκτάσεις του δημοσίου και εκτάσεις της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ), η οποία διαθέτει κάποια φιλέτα στην περιοχή» δηλώνει και σημειώνει « Όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τεθούν επί τάπητος, να τα επεξεργαστούμε ακόμη περισσότερο και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις σ΄αυτό το επίπεδο, αλλά και να εξετάσουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε κι άλλες εκτάσεις που μένουν αναξιοποίητες, όχι ιδιωτικές, αλλά εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος, στην ΕΤΑΔ και στο Δήμο.»

Αναφερόμενη στα bungalows τόνισε πως αυτά είναι σε φάση παραχώρησης προς το δήμο, καθώς ανήκουν κι αυτά στην ΕΤΑΔ . «Σε όλη αυτή την περιοχή υπάρχουν εκτάσεις και πρέπει να δούμε τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης τους» ανέφερε η κα Στογιαννίδου σημειώνοντας  ότι «Δεν υπήρχαν εύκολα ανοιχτές θύρες όλα αυτά τα χρόνια γιατί η απρόσωπη Αθήνα πολλές φορές δεν εισακούει τα αιτήματα της επαρχίας κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε μας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα επανεξετάσουμε και να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο.»

Μιλώντας για τις υποδομές σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μπορέσουν να υποδεχτούν περισσότερο κόσμο. «Να δοθούν δηλαδή εκείνα τα κίνητρα για την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, κάτι που αφορά κατά κύριο λόγο τους ιδιώτες. Θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να δούμε μια ανάπτυξη της περιοχής μας» σημειώνει.
Τέλος, αποκαλύπτει πώς θα «κινηθεί» ο δήμος Κομοτηνής, βασιζόμενος σε ένα τρίπτυχο: α)Ανάπτυξη και Τεχνικά Έργα, β) Πολιτισμός και Ανάδειξη μέσω διαφήμισης της περιοχής, και γ) παρεμβάσεις σε ευρύτερο επίπεδο για την καλύτερη αξιοποίηση. «Πρέπει να βλέπουμε και στο μέλλον, να εξετάζουμε δηλαδή τι αναπτυξιακές προοπτικές μπορούμε να δώσουμε στην περιοχή μας» καταλήγει η κα Στογιαννίδου με την βεβαιότητα ότι το τρίπτυχο αυτό αποτελεί σημαντική στόχευση.
Φώτο:Η κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔραγασάκης: Επιστροφή στο παρελθόν το πρόγραμμα της ΝΔ
Επόμενο άρθροΕγκαινιάζονται την Δευτέρα στην Ξάνθη τα γραφεία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας