Σε Οικονόμο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής προκήρυσσε τον Πατέρα Παναγιώτη Ισπικούδη του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Μεσσούνης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων σε ένδειξη τιμής, όπως είπε.

«Είναι καλός και απλός άνθρωπος. Ό,τι κι αν του ζήτησα ποτέ δεν είπε όχι» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και θυμήθηκε πως όταν πρωτοήρθε νέος Μητροπολίτης οι πρώτοι που τον επισκέφτηκαν ήταν οι κάτοικοι της Μεσσούνης και του ζήτησαν μάλιστα να ορίσει ιερέα στο χωριό τους, τον Παναγιώτη Ισπικούδη.

Χθες θέλοντας, όπως είπε, να τιμήσει και τους πιστούς και τον ιερέα μαζί με τους επιτρόπους τον προκήρυξε Οικονόμο χαρίζοντάς του και το χαρακτηριστικό διάσημο των Οικονόμων, το επιγονάτιο, το οποίο θα φέρει κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας. Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον ιερέα, τους επιτρόπους και το ποίμνιο να συνεχίσουν να εργάζονται με αγάπη για την Εκκλησία. Το οφίκιο αυτό απονέμεται μόνο σε έγγαμους ιερείς, που είναι άνω των 30 ετών και κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης ή Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής.

Εξαίροντας μάλιστα το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν οι κάτοικοι του χωριού για τον ευπρεπισμό του Ναού ανέφερε με πίκρα την μη θετική ανταπόκριση των υπευθύνων του TAP σε δύο αιτήματα που υπέβαλε η Μητρόπολη για την υλοποίηση απλών και μικρών εργασιών σε δύο Ναούς, ο ένας από τους δύο, αυτός της Αγίας Τριάδος στην Μεσσούνη. Εργασίες, που όπως είπε όμως, θα γίνουν με την στήριξη της Μητρόπολης.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την απονομή ρεπορτάζ – κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤ.Σ Λέσβου της ΚΝΕ:”Έρχεται η ανάπτυξη … κλείνουν τα σχολεία!”
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Ο “Αθηνίων” γιόρτασε με τους φίλους του