Παιδεία
Οι αποφάσεις της Συνόδου
Δεκατρείς ομόφωνες αποφάσεις για τα τρέχοντα ζητήματα των ΑΕΙ , έλαβε η Σύνοδος Πρυτάνεων, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων ενημέρωσε τη Σύνοδο ότι θα δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση ίση τουλάχιστον με αυτή του προηγούμενου έτους και επίσης πως για την επίλυση του θέματος της Χρηματοδότησης – δανειοδότησης των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και λοιπών φορέων από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΥΠ.Π.Ε.Θ στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, θα δοθεί παράταση 3 μηνών για εξεύρεση λύσης. Το Δ.Π.Θ. εκπροσώπησε η αντιπρύτανης κα Ζωή Γαβριηλίδου. Η Σύνοδος θα παρακολουθεί με συστηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο την εφαρμογή των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικά με το νέο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση συγκροτώντας ειδική επιστημονική ομάδα εργασίας. Η Ομάδα εργασίας απαρτίζεται από τους εξής: Καθ. Κώστας Αγγελάκος (Αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου), Καθ. Γ. Καρακάσης (Αντιπρύτανης Παν. Κρήτης), Καθ. Ζωή Γαβριηλίδου (Αντιπρύτανις ΔΠΘ). Η Σύνοδος θεωρεί ότι η πρακτική του αυθαίρετου και ατεκμηρίωτου καθορισμού του αριθμού των εισακτέων επισωρεύει τεράστιες δυσκολίες στα ιδρύματα , γι’ αυτό προτείνει ο αριθμός των εισακτέων να καθορίζεται σε συνεργασία με τα ΑΕΙ και να βασίζεται σε σαφή και τεκμηριωμένα κριτήρια.

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Εργαστήρια για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα που διοργανώθηκαν στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 5 Ιουνίου και στην Καβάλα, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο του ρόλου της ως Εταίρου στο διακρατικό έργο με τίτλο «Mediterranean Open REsouRcEs for Social Innovation of SociaLly ResponsIve ENTerprises» και ακρωνύμιο +RESILIENT του προγράμματος INTERREG MEDITERRANEAN 2014-2020 της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Το έργο «+ RESILIENT» βασίζεται στη συνεργασία φορέων της 4πλής έλικας από 8 Ευρωπαϊκές χώρες τις Μεσογείου για την αντιμετώπιση της ανάγκης για καινοτομία που συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική οικονομία.
Κόμματα –Κινήματα
Υποψηφιότητα Καραφύλλη, διευθυντή ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών
Την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Έβρου γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών Ροδόπης κος Αθανάσιος Καραφύλλης. Μεταξύ άλλων ανέφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB: «Ήμουν μεταξύ αυτών που δεν μετείχαν ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου, αφοσιωμένος επί 25 χρόνια στην αρτιότερη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών του τόπου μας. Ωστόσο η τιμητική πρόταση που δέχθηκα με ώθησε στη σκέψη των πολιτικών και κοινωνικών ευθυνών που μου αναλογούν και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, να σκεφτώ και να καταλήξω στο ότι μπορώ να αφουγκραστώ, μπορώ να διεκδικήσω, μπορώ να προσφέρω» και μέσα από συλλογική δουλειά να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και να αλλάξουμε σελίδα. «

Πολιτισμός= Εκδηλώσεις
Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου

i

Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου που τείνει να γίνει θεσμός σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ροδόπης, στην παραλία Φαναρίου διοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την Nota Theatrale. Το φετινό FanariFestival 2019 υπόσχεται ένα μαγευτικό τριήμερο! Αρχίζει δυναμικά την Παρασκευή 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει καταξιωμένους καλλιτέχνες της ποπ, λαϊκής ,έντεχνης και ροκ μουσικής. Συνοπτικά το πρόγραμμα του Fanari Festival 2019: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ Σάββατο 23 Ιουνίου ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ Κυριακή 24 Ιουνίου ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ η «βασίλισσα» της ελληνικής pop σκηνής που «μαγεύει» όλη την Ευρώπη!
Θεατρική παράσταση
«Η Δεσποινίς Μαργαρίτα», ένα έργο του Roberto Athayde σε σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου: Ιωακείμ Ιωακειμίδη θα ανέβει στην Λέσχη Κομοτηναίων το Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21:00 στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το τάβλι
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 21.15 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο. Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Απονομή υποτροφιών
Ειδική εκδήλωση για την απονομή υποτροφιών και αριστείων στους μαθητές του θα πραγματοποιήσει το Φροντιστήριο «2001-Ορόσημο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο ξενοδοχείο «Chris & Eve» και σύμφωνα με τους καθηγητές και τη διεύθυνση του φροντιστηρίου γίνεται με αφορμή τις εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών του για το σχολικό έτος 2018-2019.
Αθλητικά
Τακτική Γενική Συνέλευση
O Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΓΑΣ Κομοτηνή καλούν τα μέλη του συλλόγου, σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην Κομοτηνή, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 ώρα 20.00΄ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής. Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 ώρα 20.00΄ στον ίδιο χώρο.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Οι αποφάσεις της 91ης Συνόδου των Πρυτάνεων
Επόμενο άρθροΔήλωση Υποψηφιότητας Βασιλικής Ανδρεαδέλλη – ΕΡΤ Αιγαίου