Πολιτική

Παρουσιάζεται ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα στις επτά το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Το μεσημέρι στη μια θα κατατεθεί ο συνδυασμός στο Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Κάλεσμα του Δημήτρη Χαρίτου
Κάλεσμα στους πολίτες της περιοχής να τον εμπιστευθούν ώστε, από θέση πλέον ευθύνης, να συνεχίσει να μάχεται για το καλό αυτού του τόπου απευθύνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου. «Γνωρίζω ότι πληγώσαμε πολλούς. Ότι οι ανάγκες ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μας επιτρεπόταν να εκπληρώσουμε σε αυτή τη σύντομη και δύσκολη περίοδο.» αναφέρει στο μήνυμά του και σημειώνει «Προσωπικά έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες, ακόμη και αυτές που δεν μου αναλογούν. Τις ευθύνες, όμως, και τους θεσμικούς ρόλους, τους αναθέτει η ίδια η κοινωνία με τις επιλογές της! Έχω μάθει όμως να προχωρώ μπροστά, να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Και σήμερα δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, ιδιαίτερα τώρα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, αλλά ταυτόχρονα με προκλήσεις και ευκαιρίες.» Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου «Το πραγματικό δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι αν θα συνεχίσουμε με σχέδιο για μια δίκαιη ανάπτυξη, αξιοποιώντας ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα και μαθαίνοντας από τα λάθη μας ή θα πισωγυρίσουμε στο παλιό καθεστώς της λιτότητας, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής.» Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται όπως λέει στους προοδευτικούς πολίτες, στους δημοκράτες που άνοιξαν το δρόμο για την αλλαγή και την πρόοδο σ’ αυτόν τον τόπο, και τους καλεί να προχωρήσουν μαζί για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. «ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ και ξεχωριστά στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ και τους ζητώ να κάνουν τις επιλογές τους με κριτήριο την αξιοσύνη. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οικοδομώντας ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ!» καταλήγει ο κος Χαρίτου.

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ
Με Oμιλία του Δημήτρη Παπατολίδη, γραμματέα της Ε. Π Α.Μ-Θ του ΚΚΕ
πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ν. Ροδόπης. « Στις εκλογές της 7ης Ιούλη το ΚΚΕ σάς καλεί να αποφασίσετε με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο λαός την επόμενη μέρα.» τόνισε ο κος Παπατολίδης για να σημειώσει «Με αισιοδοξία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, αν έχουμε δίπλα μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα.» Υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Ροδόπης με το ΚΚΕ θα είναι οι: ΑΡΝΑΟΥΤ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΜΙΝ ΤΖΕΛΑΕΤΙΝ , Αυτοαπασχολούμενος από τον Πάσο του Δήμου Αρριανών, ΚΑΣΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ, Εμποροϋπάλληλος, ΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Φιλόλογος, ΦΑΚΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ Συνταξιούχος παιδίατρος kai ΧΑΤΖΗ ΑΛΗ ΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΡ, ΛΟΓΙΣΤΗΣ.

Νέα υποψηφιότητα στο ΚΙΝΑΛ
Με απόφαση του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, η 45χρονη μεταφράστρια και διερμηνέας Σιπέλ Οσμάνογλου θα είναι η γυναικεία εκπροσώπηση στον συνδυασμό του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Ροδόπης. Γεννήθηκε στην Ξάνθη το (1974). Ολοκληρώνοντας την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φοίτησα στο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Βοσπόρου στην Τουρκία στο Τμήμα Διερμηνέων – Μεταφραστών (Τουρκικά – Αγγλικά) (ΒΑ). Συνέχισα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Γουεστμίνστερ του Λονδίνου στην Αγγλία, όπου απόκτησα το Μεταπτυχιακό Τίτλο της Δίγλωσσης Μετάφρασης (Ελληνικά – Αγγλικά)(MA). Εργάζεται ως Ελεύθερη Μεταφράστρια – Επιστημονικός Συνεργάτης. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών με έδρα την Κομοτηνή.
Οικονομία
40,5 εκατομμύρια Ευρώ
Την ένταξη του έργου Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Μελίβοια –Δημάριο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Το έργο αφορά στην κατασκευή του τμήματος Μελίβοια –Δημάριο, μήκους 10 χιλιομέτρων.

Επιστήμη
18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο στην Κομοτηνή
H Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος διοργανώνει το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο στην Κομοτηνή από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2019. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Εντομολογίας και Ακαρεολογίας. Ακόμη, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με σημαντικά επίκαιρα εντομολογικά προβλήματα καθώς και σχετικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Το συνέδριο αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα. Θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και σημαντικός αριθμός Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών. Επίσης αναμένεται να παρακολουθήσει το συνέδριο και σημαντικός αριθμός φοιτητών.

Υγεία
Πρόγραμμα MediciNet II στην Κομοτηνή
Ημερίδα Παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου MediciNet II θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 20:00 στο Ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή. Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου MediciNet II το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.
Βοηθός Νοσηλευτικής
Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) θα λειτουργήσει ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Θα είναι διάρκειας δύο εξαμήνων του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020.

Στρατός
Προληπτικές εξετάσεις
Διενέργεια προληπτικής υγειονομικής εξέτασης σε κατοίκους του χωριού Βυρσίνη θα πραγματοποιηθεί από υγειονομικό κλιμάκιο της 29 Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, σε καφενείο του χωριού την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Μητρόπολη
Οι πρώτες απολυτήριες, πτυχιακές καί διπλωματικές, εξετάσεις
Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, οι πρώτες απολυτήριες, πτυχιακές καί διπλωματικές, εξετάσεις της νεοσυστάτου Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής «ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ».

Ευχαριστίες από τον Μητροπολίτη
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Ἀρτοποιών Νομού Ροδόπης ευχαριστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για την χορήγηση κουλουριών στην μαθητιώσα νεολαία της Κομοτηνής καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Δράση που πραγματοποιείται με την στήριξη εθελοντριών.
Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Το Σάββατο το πρωϊ 22-06-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πολυάνθου. Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Ἁγίου Παύλου Γλυκονερίου. Και την Κυριακή το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του ἐσπερινού στό ἑορτάζον Παρεκκλήσιο Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου εντός του οἰκισμού Σαρακατσάνων στη διασταύρωση Φαναρίου.
Πολιτισμός= Εκδηλώσεις
Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου
Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου , FanariFestival 2019 ξεκινά την Παρασκευή 21 Ιουνίου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Το Σάββατο 23 Ιουνίου εμφανίζεται η Νατάσα Θεοδωρίδου και την Κυριακή 24 Ιουνίου η Ελένη Φουρέιρα . Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ροδόπης το τριήμερο του Φεστιβάλ θα δρομολογήσει λεωφορεία από Κομοτηνή προς Φανάρι μετά τις έξι το απόγευμα και κάθε μισή ώρα με επιστροφή μετά το τέλος των συναυλιών με αντίτιμο εισιτηρίου 3 ευρώ.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
Το τμήμα ενηλίκων- φοιτητών του θεατρικού εργαστηρίου «επί σκηνής» παρουσιάζει την απολαυστική κωμωδία του Πάβελ Κόχουτ «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» την Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και ώρα 21:00 στην Καπναποθήκη Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 61)

Εκδήλωση Αφιέρωμα στο Ραδιόφωνο
Εκδήλωση Αφιέρωμα στο Ραδιόφωνο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις εννέα το βράδυ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης με ταινίες, ντοκιμαντέρ, συζητήσεις σχετικά με το ραδιόφωνο.

Λέσχη Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης
Άλλη μια δημιουργική χρονιά για τη Λέσχη Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης έφτασε στο τέλος με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μέλη της Λέσχης συμμετείχαν σε ομαδικά projects, λαμβάνοντας στο τέλος το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Αυτή τη χρονιά η μια ομάδα δίνοντας συνέχεια στην ιστορία του αγαπημένου τους βιβλίου, δημιούργησαν τη δική τους ιστορία. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας της Λέσχης συμμετείχαν σε ένα άλλο μεγάλο project, αυτό της δημιουργίας κινουμένων σχεδίων – animation. Για άλλη μία χρονιά, τα παιδιά της Λέσχης Παιδικου Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης απέδειξαν την αγάπη τους για το βιβλίο. Στη Λέσχη Παιδικού Βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ενώ υπεύθυνη της Λέσχης από την ίδρυσή της είναι η Ερμιονη Β. Κοκκαλιάρη, Νηπιαγωγός – Εμψυχώτρια. Οι μικροί παραμυθάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (18-6-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 28 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη συνεργό τους, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη προχθές (18-6-2019) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνειακού κώδικα.
Καιρός την Πέμπτη: Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Ο επιμένων τοπικά – ert.gr
Επόμενο άρθροΕΡΤ3 – “Βιομηχανία ρούχων, μια τοξική απειλή”