Πρωτογενής Τομέας
Ενίσχυση μέσω ΕΛΓΑ
Εξοφλείται την επόμενη εβδομάδα το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2018 από τον ΕΛΓΑ σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, ενεργοποιείται το άρθρο 20 του κανονισμού του ΕΛΓΑ για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σκοπό την άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου λόγω αυξημένων ζημιών. Έγινε γνωστό ότι συζητείται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής για τις ζημιές του 2019 καθώς και τις ζημιές των επόμενων ετών.

Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον ελαιοκομικό κλάδο
Την σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου για το Ελαιόλαδο, με νομοθετική διάταξη, όπου θα συμμετέχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, παραγωγοί, μεταποιητές, έμποροι και πολιτεία, καθώς και οι επιστήμονες του κλάδου τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και στην πρόβλεψη και αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής προτείνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Αλλά και τη δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου δακοκτονίας, το ΣΥΚΕΔΑ, το οποίο θα επιλύει άμεσα τέτοια ζητήματα όπου προκύπτουν.

Πολιτική

Αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή
Αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή τόσο τοπικά όσο και εθνικά εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, που παρουσιάστηκαν επίσημα χθες το απόγευμα. Ο νυν βουλευτής κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Δημήτρης Χαρίτου, ο Φερχάτ Οζκιούρ, η Μαγδαληνή Τσιουμάκα – Τσατσαρίδου και η Σταυρούλα Μάρκου τόνισαν ότι πρόκειται για τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών και πως μπορούν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Συντονιστής της ΝΕ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος τόνισε πως οι επερχόμενες εκλογές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών, μιας και σε αυτές συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια για την πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Από τη μία βρίσκεται το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρό του την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και τις ανάγκες τους. Από την άλλη βρίσκεται το σχέδιο της ΝΔ, «που προσπαθεί να κρατήσει κρυφό όμως της ξεφεύγει, μέσα από το οποίο είναι σαφές ότι ενδιαφέρεται για τους λίγους».

Κοντά στους ανθρώπους της υπαίθρου ο Δημήτρης Χαρίτου
Επισκέψεις στους οικισμούς Προσκυνητές, Μαρώνεια, Ίμερος και Ξυλαγανή πραγματοποίησε  ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου. Κατά τη διάρκεια των επαφών του με κατοίκους, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να ακούσει τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για τα ζητήματα της καθημερινότητας, για θέματα αγροτικής παραγωγής, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτου συνομίλησε με επαγγελματίες, με αγρότες, με συνταξιούχους, αλλά και με νέους ανθρώπους τους οποίους, ειδικά, προέτρεψε να ασκήσουν το εκλογικό, δημοκρατικό τους δικαίωμα στις 7 Ιουλίου.
Επαφές Κώστα Ιατρίδη
Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης κ. Κώστας Ιατρίδης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα προκειμένου να τον ενημερώσει συνοπτικά για την υποψηφιότητά του και να λάβει την ευχή του. Ο κος Ιατρίδης είχε χθες συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τα ζωτικά προβλήματα του Νομού Ροδόπης, και τις διαθέσιμες λύσεις και διεξόδους, με έμφαση στη στενή συνεργασία κυβέρνησης και Περιφέρειας ώστε να προκύψουν βιώσιμες και ρεαλιστικές δράσεις, έργα και πολιτικές στη Ροδόπη.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής την Δευτέρα 24 Ιουνίου. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της υποβολής ή μη πρότασης για ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου υπό την εποπτεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κοινωνία
Θαλασσινά Μπάνια για τα μέλη του ΚΑΠΗ
Το πρόγραμμα « θαλασσινά μπάνια » για τα μέλη του 1 ου και 2 ου ΚΑΠΗ θα ξεκινήσουν 8 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα 2019 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 .Θα γίνονται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην Αρωγή Φαναρίου. Θα υπάρχει: Πρωινό δρομολόγιο. Αναχώρηση από το ΚΑΠΗ: 09.00π.μ. Αναχώρηση από Αρωγή :12.30μ.μ. Απογευματινό δρομολόγιο Αναχώρηση από το ΚΑΠΗ :16.00μ.μ. Αναχώρηση από Αρωγή :19.30μ.μ. Τιμή συμμετοχής. : 19 € το άτομο. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Τα κατασκηνωτικά προγράμματα για το 2019 θα είναι 1) Από 3 έως 13 Σεπτεμβρίου στην Ν. Πέραμο Καβάλας Η διαμονή είναι σε δωμάτιο 3-5 ατόμων. Ποσό συμμετοχής: 30€ το άτομο ( διαμονή και φαγητό) 2) Στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Η διαμονή στον Σταυρό ,είναι σε σκηνή 6-8 ατόμων. Ποσό συμμετοχής: 30€ το άτομο ( διαμονή και φαγητό).
Εκκλησιασμός θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού
Εκκλησιασμός θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού στο χωριό Ωραίο Ξάνθης με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ξάνθης «Ο Άγιος Στυλιανός» την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 8:00 το πρωί. Ο Σύλλογος θα μισθώσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά όσων επιθυμούν . Ώρα προσέλευσης 07:30 και αναχώρησης 07:45 από το ΚΤΕΛ Ξάνθης.

 

Πολιτισμός= Εκδηλώσεις
Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου
Το 4ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου , FanariFestival 2019 ξεκινά σήμερα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Το Σάββατο 23 Ιουνίου εμφανίζεται η Νατάσα Θεοδωρίδου και την Κυριακή 24 Ιουνίου η Ελένη Φουρέιρα . Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ροδόπης το τριήμερο του Φεστιβάλ θα δρομολογήσει λεωφορεία από Κομοτηνή προς Φανάρι μετά τις έξι το απόγευμα και κάθε μισή ώρα με επιστροφή μετά το τέλος των συναυλιών με αντίτιμο εισιτηρίου 3 ευρώ.
Οι Εβρίτες ταξιδεύουν
Στο 5ο Πανελλήνιο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου  συμμετέχει ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης με το μεικτό παιδικό –προεφηβικό τμήμα το Σάββατο 22 Ιουνίου. Από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου θα πάρει μέρος στο 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων.
5ο Αντάμωμα Μπογιαλικιωτών
Το 5ο Αντάμωμα Μπογιαλικιωτών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου στην Ξυλαγανή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, με τη συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες
Το τμήμα ενηλίκων- φοιτητών του θεατρικού εργαστηρίου «επί σκηνής» παρουσιάζει την απολαυστική κωμωδία του Πάβελ Κόχουτ «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» σήμερα αύριο και την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21:00 το βράδυ στην Καπναποθήκη Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 61)

Σεμινάριο Βιολοντσέλου

.

Σεμινάριο Βιολοντσέλου διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το δήμο Κομοτηνής από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κτίριο της Φιλαρμονικής , στην Καπναποθήκη και στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στις οκτώ και μισή το βράδυ στο ΡΕΞ.
Αστυνομικό δελτίο
Δέηση υπέρ των αποστράτων
Δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών θα τελεστεί την Κυριακή 23 Ιουνίου στις δέκα και τέταρτο το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή καθώς η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που τιμούνται οι απόστρατοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συλλήψεις

Συνελήφθη τις βραδινές ώρες προχθές στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής Ξάνθης ένας 24χρονος ημεδαπός , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.
Συνελήφθη προχθές στην Εθνική Οδό Ξάνθης –Κομοτηνής ένας 21χρονος αλλοδαπός διότι εντοπίστηκε να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Καιρός : . Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Πόλος έλξης το Φανάρι κι αυτό το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών 2019 – ert.gr