Πολιτική
Στο συνέδριο για τη γαστρονομία και τον εναλλακτικό τουρισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας
Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Ξάνθη- Εναλλακτικές Προοπτικές: από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», που διοργανώθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης, παραβρέθηκε και άνοιξε τις εργασίες ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός συνεχάρη τους συντελεστές για τη διοργάνωση και αναφέρθηκε στη σύνδεση της τοπικής παραγωγής και του αγροδιατροφικού τομέα με το τουριστικό branding και τον εναλλακτικό τουρισμό, ως μέρος μιας στρατηγικής βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Όπως σημείωσε, βασικός όρος για την επιτυχία ενός τέτοιου παραγωγικού υποδείγματος είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και ένα πλαίσιο οργάνωσης που κατευθύνει την υπεραξία στα εμπλεκόμενα μέρα. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η κυβέρνηση έχουν χαράξει για πρώτη φορά μια Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, έχουν διαθέσει μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση αυτών των δραστηριοτήτων και τις έχουν διευκολύνει με θεσμικές και φορολογικές παρεμβάσεις.
Ροδόπη στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη με τον ανάδοχο του έργου»
Ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία κτηματογράφησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας του έργου κτηματογράφησης «ΓΕΩΑΠΟΔΟΣΗ» κ.κ Ιωάννη και Δημήτρη Γκατζηρούλη. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, διατύπωσε την ανησυχία πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας κατάρτισης του Κτηματολογίου στην περιοχή, με δεδομένο το πλήθος των προβλημάτων που εντοπίζονται για την υποβολή των δηλώσεων. Τον προβληματισμό εκ μέρους της εταιρείας κτηματογράφησης για την εμπρόθεσμη δήλωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, διατύπωσε από την πλευρά του ο κ. Ι.Γκατζηρούλης, ενόψει και της λήξης στις 10 Ιουνίου, της σχετικής προθεσμίας.
Ανακοίνωση ΚΚΕ
«Επιβεβαιώνεται η απάτη της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ .Για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η απάτη της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια μεριά, καταργούν προεκλογικά ένα αντιλαϊκό μέτρο, που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, και, από την άλλη, το αναιρούν, μέσα στο ίδιο άρθρο μάλιστα, καταργώντας «αντίμετρα» όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.ά.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ . «Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας, παρά τους σημερινούς του λεονταρισμούς, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη δημοσιονομική πειθαρχία της Κομισιόν. Έτσι εξηγείται γιατί στις 15 Μάη αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την καθαρή πρόταση του ΚΚΕ για τη μείωση του αφορολόγητου. Μόνη λύση σήμερα είναι η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΚΚΕ, για την πραγματική κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράταση ισχύος διπλωμάτων για πολίτες άνω των 74 ετών
Mε νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε σήμερα από το ΥΠ.Υ.ΜΕ. δίνεται 5μηνη παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 74 έτος της ηλικίας τους και έχουν κάνει αίτηση επανεξέτασης έως 31 Ιουλίου 2019. Η παράταση ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, ενώ ταυτόχρονα χορηγείται σχετική βεβαίωση σε όσους εξετάζονται επιτυχώς μέχρι να λάβουν το ανανεωμένο δίπλωμα. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των Δ/σεων Μεταφορών των Περιφερειών, οι οποίες έχουν την ευθύνη διεξαγωγής των εξετάσεων και η διευκόλυνση των πολιτών. Να υπενθυμίσουμε πως η συμφόρηση έχει προκληθεί από την αναίτια αποχή της Ομοσπονδίας των εξεταστών έως τον Μάρτιο, καθώς έχουν καταβληθεί όλα τα δεδουλευμένα και έχει παραταθεί η θητεία τους στο μεταβατικό στάδιο έως τον Οκτώβριο του 2019. Επίσης με τη νομοθετική ρύθμιση αίρεται η εναλλαγή των εκπαιδευτών των σχολών κατά το στάδιο εξέτασης του συνόλου των υποψήφιων οδηγών και επανεξεταζόμενων οδηγών προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των εκπαιδευτών σε βάρος των εξεταζόμενων, τα οποία παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του μέτρου.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, απέστειλε ο νέος δήμαρχος Ιάσμου κος Μουμίν Οντέρ στην οποία αναφέρεται ότι παρά το υψηλό ποσοστό που έλαβε ο Συνδυασμός «ΕΜΠΡΟΣ»,( 65,98 % την Β’ Κυριακή) εκλέγει μόνον 11 συμβούλους στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου. «Οι συνδημότες μου αποφάσισαν κυρίαρχα, ρητά και αδιαμφισβήτητα. Οι ατέλειες, η προβληματικότητα του Κλεισθένη, τις οποίες είχαμε επισημάνει πλείστες φορές δυστυχώς αλλοιώνουν την πραγματική βούληση των συνδημοτών μου, καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα σε κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.» αναφέρει ο κος Οντέρ Μουμίν και σημειώνει «οφείλεται μια τεράστια συγγνώμη και στους δημότες του Δήμου Ιάσμου για το νόμο – έκτρωμα που από ισχυρή πλειοψηφία στις κάλπες μας καθιστά μειοψηφία στο δημοτικό μας συμβούλιο.»

Παιδεία

Δελτίο Τύπου για την ειδικότητα Βοηθός Φαρμακείου
Το έτος κατάρτισης 2018-2019 στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής λειτούργησε η ειδικότητα «Βοηθός Φαρμακείου» με εικοσιένα (20) καταρτιζόμενους/ες να φοιτούν στο Γ΄ και Δ΄ εξάμηνο. Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο, και τα μέλη του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν. Ροδόπης για την υλοποίηση των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών «Πρακτική Εφαρμογή» και «Πρακτική Άσκηση σε Φαρμακείο» στα δύο εξάμηνα της κατάρτισης 2018Β και 2019Α, με την τοποθέτηση μικρής ομάδας καταρτιζομένων (1-2 ατόμων) σε Φαρμακεία της πόλης για 4 ώρες απασχόλησης, 1-2 ημέρες την εβδομάδα. Με ανακοίνωσή της η κα Κοτσάκη, διευθύντρια του ΙΕΚ ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο κ. Τσαπέκο Α. και τα μέλη του Συλλόγου «για τη άψογη συνεργασία και την υποστήριξη της επαγγελματικής κατάρτισης που το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής παρέχει, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές και τις σπουδάστριές του να εξοικειωθούν με το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο μελλοντικά θα εργαστούν.»

Αστυνομικό δελτίο
Στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, χθες βράδυ συνέλαβαν έναν 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Στα θρανία του ΙΕΚ
Επόμενο άρθροΆνοιξε τις πύλες του το 18ο Αφρικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Γαλάτσι