Πολιτική
Ο Μ. Χριστοδουλάκης στην Κομοτηνή

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ Μ

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου ξεκίνησε. Αυξάνονται οι επισκέψεις, αλλά και οι ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών στην Ροδόπη. Σήμερα την Κομοτηνή επισκέπτεται ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης. Στις επτά το απόγευμα θα βρίσκεται σε κεντρικό cafe της Κομοτηνής, όπου θα αναφερθεί στην ιδιαιτερότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Στο «Σισμανόγλειο» ο Δ.Χαρίτου
Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και το Κέντρο Υγείας Σαπών επισκέφτηκε χθες ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου. Κατά τις συζητήσεις που είχε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι τόσο το Νοσοκομείο μας, που ήταν υπό κατάρρευση πριν από τέσσερα χρόνια, όσο και το δημόσιο σύστημα υγείας συνολικά, έχουν πλέον σταθεροποιηθεί χάρη στις νέες προσλήψεις προσωπικού, στην ουσιαστική οικονομική στήριξη των δομών του ΕΣΥ και στην ορθή διαχείριση των δαπανών τους. Ειδική μνεία έγινε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και ειδικότερα των χειρουργείων, με την αξιοποίηση των διακρατικών προγραμμάτων, καθώς και στη σημαντική τομή του Υπουργείου Υγείας, με την οποία οι εργαζόμενοι που υπάγονταν σε εργολάβους, υπέγραψαν συμβάσεις εργασίας με τα νοσοκομεία. Ο κ. Χαρίτου δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα, από θέση πλέον ευθύνης, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε, όχι μόνο να μην υπάρξει πισωγύρισμα, αλλά και να συνεχιστεί αυτή η πορεία βελτίωσης με ταχύτερους ρυθμούς.

Στο Κέντρο Υγείας Σαπών ο Δημήτρης Χαρίτου
Επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας Σαπών, ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου διέκρινε ότι παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες και ελλείψεις στις υποδομές του, κυρίως στις κτιριακές, οι οποίες υπογράμμισε ότι πρέπει να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό. Κατά την επίσκεψή του στις Σάπες, ο κ. Χαρίτου είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και με επαγγελματίες. Ο κος Χαρίτου επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, και τους οικισμούς του Ροδίτη, του Θρυλορίου, της Γρατινής, της Φιλύρας και των Αρριανών, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει δεκάδες κατοίκους, να τους ακούσει και να συζητήσει με ειλικρίνεια μαζί τους για τα διλήμματα των επικείμενων εκλογών και για τις προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος.

Κεντρική πολιτική ομιλία του Ε. Στυλιανίδη
Κεντρική πολιτική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρώην υπουργός και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με την ΝΔ κος Ευριπίδης Στυλιανίδης σήμερα στις εννέα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Επίσκεψη στο «Σισμανόγλειο» από την Β. Ελευθεριάδου
Το γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» επισκέφτηκε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Ροδόπης κα Βούλα Ελευθεριάδου. Η κα Ελευθεριάδου είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων εκφράζοντάς τους την απόφασή της τα θέματα της υγείας να είναι πρώτο της μέλημα.
Ομιλία Β. Ελευθεριάδου στις Σάπες
Με συγκέντρωση στις Σάπες , η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου , ολοκλήρωσε τις κεντρικές της ομιλίες στους περιφερειακούς δήμους της Ροδόπης. Η κ Ελευθεριάδου ανέφερε ένα ένα τα προβλήματα της περιοχής του δήμου Σαπών και προήγγειλε τις άμεσες λύσεις που έχει δρομολογήσει για να εφαρμοστούν την επομένη των εκλογών. Η υποψήφια βουλευτής μάλιστα αποκάλυψε πως τέσσερεις επενδύσεις που αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες , αγροτουρισμό, μεταποίηση – συσκευασία αγροτικών προϊόντων και αγροτοκτηνοτροφία είναι έτοιμες να εγκατασταθούν εντός του δήμου Σαπών δίνοντας εργασία σε πάνω από 300 άτομα τονώνοντας παράλληλα τόσο το οικονομικό όσο και το δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής. Δεν έχουμε παρά να κάνουμε τα αυτονόητα και απορώ που τόσα χρόνια δεν έγιναν αυτά τόνισε η κ Ελευθεριάδου, εργασία , ασφάλεια , και υγειονομική πρόνοια είναι οι βάσεις για να ακμάσει ένα μέρος, αλλά η περιοχή σας για κάποιους ανεξήγητους λόγους έμενε έξω από κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Συνάντηση Κ. Ιατρίδη με το ΔΠΘ
O υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης επισκέφθηκε χθες τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε με μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα ζητήματα του Ιδρύματος και ανταλλαγή απόψεων. Κατά την πολύ εποικοδομητική συνεργασία τους επιβεβαιώθηκε κατ΄αρχάς ο τεράστιος ρόλος του Πανεπιστημίου ως αναπτυξιακού πνεύμονα της Ροδόπης και ως ζωτικού στοιχείου της ταυτότητάς της. Ο κ. Ιατρίδης, διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου για την απόλυτη έμφαση που θα καθοδηγεί την παρουσία του ως βουλευτή σε θέματα αναβάθμισής του, αφού πέρα από παράγοντας στήριξης της τοπικής αγοράς, κάνει περήφανη τη Ροδόπη με την πρωτεύουσά της, την Κομοτηνή να είναι μια εμβληματική φοιτητούπολη – Εκπαιδευτικό Κέντρο, με μεγάλο κύρος και σοβαρές προοπτικές να εξελιχθεί ακόμα παραπάνω. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «οι πολιτικοί πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί σωστά εκεί που πρέπει το Πανεπιστήμιο και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας».
Στο 2ο ετήσιο αντάμωμα Καρλικιωτών ο Κ. Ιατρίδης
Στις εκδηλώσεις του 2ου ετήσιου ανταμώματος Καρλικιωτών στον οικισμό Μέσης συμμετείχε ο κος Ιατρίδης, υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στο πλαίσιο των οποίων, ανάμεσα στα άλλα, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μέσης, που αποτελεί πρωτοβουλία του «Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μέσης και φίλων Καρλικιωτών». Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κώστας Ιατρίδης, συμμετείχε σε εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών των Προσκυνητών ενώ επισκέφθηκε τους οικισμούς Αγ. Θεόδωροι (με επίσκεψη στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σπάρτακο»), Ν. Ανδριανή, Καλλιθέα, Θρυλόριο , Ροδίτη, Διαλαμπή, Μωσαϊκό, Πολύανθο, Σώστη, Ληνό, Μεσούνη και Αίγειρο. Η κεντρική πολιτική του ομιλία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Chris and Eve.

Εξυπηρέτηση πολιτών εν όψει εκλογών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως: Γραφεία Ταυτοτήτων : Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00, Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 . Γραφεία Διαβατηρίων: (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους) Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 . Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Υποψήφιοι με το «Δημιουργία ξανά»
Τους υποψήφιους βουλευτές του στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε χθες το κόμμα του Θάνου Τζήμερου «Δημιουργία, ξανά». Οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Ροδόπης είναι οι κ.κ. Σπυρίδων Μανωλάτος, Στέφανος Μάρκου και Όλγα Στυλίδου.

Οικονομία
Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της 1ης κατοικίας
Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας. Μέσω της πλατφόρμας αυτής ρυθμίζονται τα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια που έχουν ως υποθήκη την κύρια κατοικία του οφειλέτη. Η ευνοϊκή ρύθμιση περιλαμβάνει διαγραφή του υπολοίπου δανείου που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας, εξόφληση του υπολοίπου ποσού σε έως 25 έτη και χαμηλό επιτόκιο. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως 31/12/2019. Για την υποβολή της αίτησης οι πολίτες και συνεργάτες τους, μπορούν να επισκέπτονται: την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους: www.keyd.gov.gr
Άρθρο για την ανάπτυξη του Σ.Γιαννακίδη
«Επενδύουμε στην καινοτομία, την τεχνολογία, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, σε σημαντικά έργα υποδομών αξιοποιώντας τη στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας μας, προκειμένου να περάσουμε σ’ ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για μια αειφόρο, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.» αναφέρει σε άρθρο του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Κυριακάτικο Έθνος.
Αντιπεριφέρεια
Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών
Συνεχίζεται το πρόγραμμα των επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΠΕ Ροδόπης. Το πρόγραμμα των σημερινών ψεκασμών περιλαμβάνει τις περιοχές: ΒΙΠΕ, Θρυλόριο,Ίασμος,Φύλακας και Άρατος.

Εργατικό Κέντρο
Ερωτήματα από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση προς τον πρόεδρο του ΕΚ
Σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής απευθύνει η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» με αφορμή δημοσίευμα που θέλει την αίθουσα του «ΡΕΞ» να έχει παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματία της πόλης. Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη κάνει λόγο για εν κρυπτώ διαδικασίες και για ιδιωτικοποίηση «στην ουσία, ενός περιουσιακού στοιχείου που παραχωρήθηκε στο ΕΚ από το Δημόσιο». Η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» ζητά από τον πρόεδρο του ΕΚ να απαντήσει δημοσίως, χαρακτηρίζοντας το θέμα «σοβαρό».

Πολιτισμός
«Αυτοσχεδιασμοί: Οι δρόμοι της μουσικής στα μονοπάτια της ψυχής»
«Αυτοσχεδιασμοί: Οι δρόμοι της μουσικής στα μονοπάτια της ψυχής» είναι ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης που οργανώνεται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στης εννέα το βράδυ στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής, Ιμαρέτ. Μια ξεχωριστή βραδιά με αυτοσχεδιασμούς, μελωδίες κι τραγούδια από τον Ελλαδικό χώρο και την παγκόσμια μουσική. Παίζουν οι: Χρήστος Χατζόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου και Χάρης Λύρατζης, φιλικά συμμετέχει η Βερόνικα Σεμερτζίδου με την χορωδία του Συλλόγου Εβριτών.

Ετήσια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση
Ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, διοργανώνει την ετήσια Μουσικοχορευτική Εκδήλωση αύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στο Υπαίθριο Θέατρο Σαπών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συντελεστές της παράστασης, θα κάνουν μια μικρή αναπαράσταση του γάμου της Λίτσασας της Νικόπολης, όπως αυτή καταγράφηκε, κατόπιν έρευνας του Συλλόγου σε συγχωριανούς. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι χορευτικές μας ομάδες θα παρουσιάσουν ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς, αποχαιρετώντας την χορευτική σεζόν 2018-2019, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τον χορό τον Σεπτέμβριο.

Αστυνομικό δελτίο
Ενημερωτικές διαλέξεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε μαθητές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία 255 ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019. Οι συγκεκριμένες ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την προστασία και την ασφάλεια των
μαθητών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, καταρτισμένοι – εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και των έξι υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας (Δ.Α. Ορεστιάδας, Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, Δ.Α. Ροδόπης, Δ.Α. Ξάνθης, Δ.Α. Καβάλας και Δ.Α. Δράμας), πραγματοποίησαν συνολικά 255 ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύλληψη στη Ροδόπη
Συνελήφθη προχθές το βράδυ στην Ροδόπη 43χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής. Ο δράστης διέρρηξε την είσοδο αγροκτήματος και εισήλθε στο εσωτερικό του, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει οτιδήποτε, καθώς έγινε αντιληπτός από πολίτη και ενώ αρχικά διέφυγε με ΙΧΕ αυτοκίνητο , στη συνέχεια εντοπίσθηκε και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

39 άτομα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) ατόμων που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης.

Καιρός:
Αίθριος με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Καιρός αύριο: Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: “Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια”
Επόμενο άρθροΠ. Τατούλης «Θέτουμε την Πελοπόννησο μπροστά στις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στη χώρα»