Φαίνεται πως τα βρίσκουν Τερέζα Μέι και Τζέρεμι Κόρμπιν για το Brexit, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Μετά από έναν μήνα συνομιλιών των ιδίων και των ομάδων τους που έδειχναν ότι δεν οδηγούν πουθενά, οι δύο πλευρές εμφανίζονται να ανεβάζουν τις προοπτικές για σχέδιο συμβιβασμού, ενώ θα έχουν και άλλες διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες.

 

Η Τερέζα Μέι προτίθεται να ολοκληρώσει τις συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα, είτε με συμφωνία είτε χωρίς.

 

Την Τετάρτη, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μετακινηθεί από μία βασική «κόκκινη γραμμή» της και να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχει κάποιου είδους μόνιμης τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ.

 

Για τη Μέι, βασικό σημείο σε οποιοδήποτε συμβιβασμό όσον αφορά την τελωνειακή ένωση είναι το αν μπορούν οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν να την… αποκαλούν κάπως αλλιώς, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Κι αυτό, επειδή έχει υποσχεθεί να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και τα μέλη του κόμματός της -που είναι υπέρμαχοι του Brexit- θα θεωρούσαν μεγάλη προδοσία το αντίθετο.

 

Την ίδια ώρα, και το γραφείο του Κόρμπιν έδωσε νέες ελπίδες στη Μέι. Εκπρόσωπος των Εργατικών είπε ότι αυτό που αποκαλείται τελωνειακή ένωση δεν είναι και το πιο σημαντικό θέμα.

 

Yπενθυμίζεται ότι η Μέι προσκάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής των Εργατικών, σε συνομιλίες για τη συμφωνία του Brexit, κάνοντας μία απελπισμένη προσπάθεια να περάσει η συμφωνία της, μετά την απόρριψή της τρεις φορές από το κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Παιχνίδι με τη φωτιά» στα Βαλκάνια
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια ΥΠΕΞ στην Ιαπωνία για τον νέο αυτοκράτορα Ναρουχίτο