Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν προχθές (14.6.2019) και χθες (15.6.2019), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και των Τμημάτων Ασφαλείας Μεγάρων και Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν ένας (1) 32χρονος αλλοδαπός και πέντε (5) ημεδαποί, τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 29 έως 45 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία (1) 67χρονη, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τον Τελωνειακό Κώδικα και περί προσωπικών δεδομένων, που περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 45χρονο ημεδαπό και έναν (1) 30χρονο αλλοδαπό, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τις αρχές Νοεμβρίου 2018 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, υπαίθριους χώρους, κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -38,4- γραμμαρίων,
• ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -89,9- γραμμαρίων,
• πυροβόλο όπλο, τύπου περίστροφο,
• πιστόλι κρότου,
• πυροβόλο όπλο, τύπου στυλό,
• -2- σιδερογροθιές,
• ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -176- γραμμαρίων,
• σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους -19- γραμμαρίων,
• -11- φυσίγγια,
• -2- συσκευές καταγραφής κλειστού κυκλώματος σκηνών,
• το χρηματικό ποσό των -255- ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών,
• -13- κινητά τηλέφωνα και
• αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: 16-6-2019 Ειδήσεις – ert.gr
Επόμενο άρθροΕπιτέλους φέτος Γαλάζια σημαία στις θάλασσες της Μαρώνειας!