Η άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους δημιουργεί νέα πραγματικότητα, σηματοδοτώντας μερική επιστροφή στην κανονικότητα. Ωστόσο οι ελευθερίες που δίνονται δημιουργούν προβληματισμό στους ειδικούς, οι οποίοι αναμένουν την αποτύπωση της νέας καθημερινότητας στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Την ίδια ώρα, την Κυριακή ανοίγει και η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους 50 και άνω.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 50 και άνω

«Για την τρίτη δόση πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό σας. Τα αντισώματα δεν έχει νόημα να τα μετρήσετε. Τα αντισώματα είναι πάρα πολλά στον οργανισμό. Σε έξι μήνες θα κάνετε το εμβόλιό σας» σημείωσε η κ. Παγώνη σχετικά με το χρονικό διάστημα το οποίο πρέπει να έχει περάσει από τον εμβολιασμό προκειμένου να προχωρήσει κάποιος στην 3η δόση.

«Πονάει η ψυχή μου όταν αρρωσταίνουν βαριά ή πεθαίνουν νέα παιδιά»

«Όταν βλέπω ένα παιδί 20 χρονών να χάνεται ή να αρρωσταίνει βαριά, για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει, πονάει η ψυχή μου. Αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να ζουν. Η 14χρονη παλεύει και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παρεμβαίνει εισαγγελέας. Άκουσα ότι κάποιοι δεν πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό. Τέτοια περιστατικά είναι τραγωδία» σημείωσε σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά σε νέους ανθρώπους.

«Ανησυχούμε για την πρόωρη άρση των μέτρων»

Αναφερόμενη στην άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους, η κ. Παγώνη τόνισε ότι «μακάρι αυτές οι αλλαγές και αυτή η νοοτροπία να πάει καλά. Μετά τις πρώτες 20 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα. Εμείς τρέμουμε για το σύστημα υγείας. Αν γίνει αύξηση κρουσμάτων, το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, και ακόμα είναι νωρίς, σκεφτείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα».

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική. Ακόμα είμαστε χαμηλά στους εμβολιασμούς. Και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσέξουν. Θα τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και εκεί που θα πάμε, όταν υπάρχει πολύς κόσμος, ας φοράμε τη μάσκα μας. Ο καθένας μας πλέον ξέρει πότε και που να βάλει μάσκα» πρόσθεσε.

«Μπορούμε να κάνουμε και το εμβόλιο της γρίπης και την 3η δόση του εμβολίου»

«Οι άνω των 50 πρέπει να κάνουν και αντιγριπικό εμβόλιο και την τρίτη δόση για τον κοροναϊό. Ας μην τα κάνουν το ένα πάνω στο άλλο. Η γρίπη είναι τους μήνες Δεκέμβρη και μέχρι Φλεβάρη. Αν κάνει κάποιος τώρα την τρίτη δόση, μπορεί στις 15-20 Νοεμβρίου να κάνει το αντιγριπικό. Οπότε θα κάνουν και τα δύο και θα είναι ασφαλείς» εξήγησε η κ. Παγώνη σχετικά με την 3η δόση και το αντιγριπικό εμβόλιο.

«Για τις παρελάσεις είμαι πολύ επιφυλακτική. Άλλο να ακούς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και άλλο να τους βλέπεις μπροστά σου και να τους διασωληνώνεις», τόνισε η ίδια κλείνοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία – Η «Αθηνά» έπληξε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ήπειρο – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα
Επόμενο άρθροΕύβοια – Μάχη με τον χρόνο για τα αντιπλημμυρικά έργα