Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, σε περίπτωση που δεν τρέξουν οι εμβολιασμοί.

Τόσο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όσο και ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

«Περιμένουμε κλιμάκωση με 8.000 κρούσματα τη μέρα»

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου περιμένουμε κλιμάκωση της πανδημίας. Οπως σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αυτή τη στιγμή είμαστε στο υψηλότερο κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο από την αρχή της πανδημίας και περιμένουμε να πάμε παραπάνω.

«Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα εβδομαδιαίο μέσο όρο της τάξεως των 7.000 με 8.000 κρουσμάτων ημερησίως», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης .

Ανέφερε ακόμα ότι σημειώνεται αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, ενώ παρουσιάζεται σταθεροποίηση στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η εικόνα θα αρχίσει να αλλάζει δυστυχώς από την επόμενη εβδομάδα.

Καταλυτικός ο ρόλος του εμβολίου

Από την πλευρά του, ο Αθάνασιος Εξαδάκτυλος είπε ότι λογικά αναμένουμε μια αύξηση μέσα στον Σεπτέμβριο και στην συνέχεια αποκλιμάκωση, καθώς όπως είπε «οι άνθρωποι συνεχίζουν να εμβολιάζονται και πολλοί νοσούν και αποκτούν ανοσία».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισλανδίας όπου το 90% είναι εμβολιασμένοι, όπως είπε έχουν κρούσματα, αλλά όχι θανάτους.

«Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν λίγο και νοσούν ελαφρύτερα», υπογράμμισε ο κ.Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Δεν μου αρκεί η 7η θέση»
Επόμενο άρθροΠου θα λειτουργήσουν οι λα’ι’κές αγορές στο Βόλο από την 1η Σεπτεμβρίου