Το 90% των οδηγών ταξί σε όλη την επικράτεια έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί.

Όπως είπε ο Μάκης Κασιδιάρης, οι ταξιτζήδες έχουν προσαρμοστεί στα μέσα ασφαλείας για τον κοροναϊό, ωστόσο υπάρχουν περιστατικά με πελάτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αρνούνται με τη σειρά τους να τους εξυπηρετήσουν.

«Το ταξί δεν εξυπηρετεί απλά μετακινήσεις πολυτελείας στην Ελλάδα. Aν σκεφτούμε πόσοι ασθενείς, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, χρειάζονται ταξί διότι δεν έχουν άλλη επιλογή, καταλαβαίνουμε ότι το ταξί είναι υπερ-απαραίτητο» υπογράμμισε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο συγκοινωνιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι εν μέσω πανδημίας τα ταξί υποκαθιστούν τα ΜΜΜ, καθώς μεγάλη μερίδα του κόσμου τα αποφεύγουν.

Καταλυτικό για την προτίμηση των πολιτών στα ταξί είναι ότι ορισμένες φορές υπάρχουν διαχωριστικά ανάμεσα στα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, ενώ δεν επιβιβάζονται άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι.

Ο κόσμος επιλέγει τα ταξί

«Ο κόσμος αποφεύγει τα ΜΜΜ και επιλέγει τα ταξί. Ο εχθρός του ταξί θα έπρεπε να είναι το ΙΧ, γι’ αυτό όλες οι χώρες προσπαθούν να σπρώξουν τον κόσμο μακριά από τα ΙΧ. Θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι ασφαλή τα μέσα μεταφοράς και ότι τα ταξί υπάρχουν για να καλύψουν τα κενά των μέσων μαζικής μεταφοράς» ανέφερε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος δημοσίων υποθέσεων της Beat, Νίκος Λυσιγάκης.

Πρόσθεσε ότι εν μέσω πανδημίας το ταξί αναδείχθηκε όχι μόνο ως συμπληρωματικό μέσο μεταφοράς, αλλά ως μέσο ασφαλές για τη μετακίνηση των πολιτών, καθώς στην εφαρμογή του Beat καταγράφηκε αυξημένη ζήτηση των ταξί κατά 30% από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ταξί στην Ελλάδα είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη, μαζί με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη χώρα μας είναι ένα μέσο καθημερινής ανάγκης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Βundesbank προειδοποιεί για τις υπερβολικά υψηλές τιμές των ακινήτων
Επόμενο άρθροΠαπαευαγγέλου – Θα χρειαστούν εβδομάδες για να δούμε μείωση των θανάτων – Στο 88% η πληρότητα στις ΜΕΘ