Στα διαδικτυακά του κηρύγματα επικεντρώθηκε αρχικά στο να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να μην εμβολιαστούν… Στη συνέχεια άρχισε να καλλιεργεί ένα κλίμα δυσπιστίας για τους γιατρούς και τις πρακτικές των νοσοκομείων.

Να μην διασωληνωθούν

Και αμέσως μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα της δράσης του, με προτροπές σε ασθενείς να υπογράφουν και να φεύγουν από τα νοσοκομεία, για να μην διασωληνωθούν.

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα όσα είπε τους τελευταίους μήνες ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος που χθες το βράδυ συνελήφθη υπό την εποπτεία εισαγγελέα και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Στεφάνου.

Διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η σύλληψη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου έγινε για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή. Στην Εισαγγελία είχε διαβιβαστεί από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, με δηλώσεις που έκανε

Ο δικηγόρος που έστελνε εξώδικα σε κλινικές Covid απαιτώντας να αποσωληνωθούν ασθενείς είχε καταθέσει πρόσφατα μηνυτήρια αναφορά 4.311 σελίδων κατά της κυβέρνησης και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με ανάρτηση της γυναίκας του στο Facebook, τη σύλληψη του δικηγόρου, διέταξε αντιεισαγγελέας. Όπως υποστηρίζει, το βράδυ έδωσε εξηγήσεις κι έκανε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Αναπέμφθηκε η δικογραφία

Ο αντιεμβολιαστής νομικός αφέθηκε ελεύθερος, καθώς οι δικηγόροι δεν υπάγονται στην αυτόφωρη διαδικασία που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες. Η σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία την μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒαρώσια – Σάλος με το βίντεο κλιπ τουρκάλας ράπερ – «Κάνει έξαλλους τους Έλληνες»
Επόμενο άρθροΚΚΕ – «Η κατάργηση της υποχρέωσης δήλωσης των ωρών υπερεργασίας, σινιάλο της κυβέρνησης στους μεγαλοεργοδότες»