Για γοργή αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων έκανε λόγο ο επιδημιολόγος, Δημήτρης Παρασκευής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι με το άνοιγμα των σχολείων «είχαμε ένα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνεπεία του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς και από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί».

Όπως εξήγησε, μάλιστα, «είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους, πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά Δέλτα, η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, η αναμνηστική δόση έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της «Δέλτα», ενώ σημείωσε ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη «Όμικρον» έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα.

Τέλος, για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων χαρακτήρισε την κατάσταση εύθραυστη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε, με τη στάση μας να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για να μην έχουμε νέα έξαρση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝίκη με την υπογραφή Χάκετ για την ΤΣΣΚΑ, 90-83 τη Βιλερμπάν
Επόμενο άρθροKατώτατος μισθός – Ο στόχος για τα 703 ευρώ το Μάιο – «Παραμένει χαμηλότερος από τον κατώτατο μισθό του 2010»