Και αναρωτιόμαστε εύλογα πλέον, πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, με συγκεκριμένο αριθμό καθήμενων ανά τραπέζι, αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και απαγόρευση όρθιων παρευρισκόμενων στον χώρο, όπως είχε γίνει και πέρυσι το καλοκαίρι. Λογικό και επόμενο, χωρίς να θέλει σπουδές και κρίση, θα ήταν με μια τέτοια εξέλιξη, ο κόσμος να “σπάσει” από τις πλατείες που συνωστίζεται και επίσης να απομακρυνθεί πλήρως από τους δρόμους με την μέθοδο του take away. Επιχειρήσεις που είναι κλειστές πόσους μήνες, με τον κόσμο να μην δουλεύει και να συντηρεί την οικογένειά του δύσκολα, βάσει των μέτρων του κορονοιού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για να βλέπουμε αυτές τις εικόνες;

Δεν αποτελεί πια είδηση αλλά δεν παύει να προκαλεί ανησυχία. Και δεν είναι άλλο από την εικόνα συνωστισμού και στα μπαράκια με τη συμμετοχή 1000 και πλέον ατόμων το βράδυ του Σαββάτου, και όχι μόνο εκείνη την μέρα, στον πεζόδρομο της οδού Κουμουνδούρου στο Βόλο.

Με ένα ποτό στα χέρια άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας βρέθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η πανδημία έχει προκαλέσει πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχει “φυλακίσει” τους Έλληνες στα σπίτια τους, οι οποίοι ψάχνουν έστω και λίγα λεπτά για να πάρουν καθαρό αέρα και να βρεθούν με αγαπημένα τους πρόσωπα, ωστόσο οι εικόνες που βλέπουμε πλέον, προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους δεν φορούν μάσκα, ενώ σε καμία των περιπτώσεων δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων, ενώ παράλληλα απαγορεύεται να στέκεται κόσμος όρθιος έξω από το μαγαζί όπως έχει ανακοινωθεί.

Οι περισσότεροι έχουν προμηθευτεί ποτά με τη μέθοδο του take away από τα καταστήματα της οδού Κουμουνδούρου και των παραπλήσιων δρόμων, ενώ η διέλευση από κάποια σημεία είναι απροσπέλαστη. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ο συνωστισμός θυμίζει νυχτερινά club στα οποία δεν πέφτει καρφίτσα, σαν να μην υπάρχει πανδημία, με κόσμο περισσότερο μερικές φορές και από τις μέρες που δεν υπήρχε κορονοιός.

Κι’ όλα αυτά ενώ οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν σχεδόν 21:30, όπου σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση οι πολίτες θα έπρεπε να βρίσκονται στα σπίτια τους, αφού από τις εννέα το βράδυ ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Καμία καταγγελία από τους γείτονες; καμία ενόχληση με όλον αυτόν τον όχλο, ιδίως όταν τριγύρω μένουν αρκετοί ηλικιωμένοι; καμία σύσταση από τα μαγαζιά να μην στέκονται ακριβώς έξω από το μαγαζί γιατί κινδυνεύει με πρόστιμο το μαγαζί, οι ιδιοκτήτες και οι πελάτες; Εύλογες ερωτήσεις που μας κινούν την περιέργεια, πως δηλαδή δεν επεμβαίνει αστυνομία και πως ακόμα δεν έχουν πέσει τα πρόστιμα “βροχή” ή δεν έχουν γίνει έστω συστάσεις.

Προηγούμενο άρθροΥπόθεση “κλοπή”, που αφορά μηχανάκια: Ο κλέψας του… κλέψαντος στη Νέα Ιωνία
Επόμενο άρθροΤα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών