Ημέρα με την ημέρα αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν αποκλείονται νέες αποφάσεις για μέτρα, τα οποία θα έρθουν, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της χώρας από ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας.

Οι τηλεδιασκέψεις, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των κυρίων Κικίλια, Κοντοζαμάνη, Χαρδαλιά και Τσιόδρα, θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Επί τάπητος θα τίθενται συνεχώς άπασες οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Οι ημέρες που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν την αργία του Δεκαπενταύγουστου θεωρούνται κρίσιμες.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ερωτηματικό μπαίνει στο τι μέλλει γενέσθαι με τη διεξαγωγή της φετινής ΔΕΘ. Ο προβληματισμός για τα κρούσματα είναι μεγάλος, το θέμα εξετάζεται συνεχώς από τους ειδικούς, οι αποφάσεις αναμένεται ότι θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει υψηλός είναι πιθανή η αναβολή της όσον αφορά στο εμπορικό κομμάτι της Έκθεσης. Δηλαδή, τα εκατοντάδες περίπτερα με τους χιλιάδες επισκέπτες.

Για τις περιοχές, που θα συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά επιδημιολογικά φορτία, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί το αποκαλούμενο μοντέλο του Πόρου.

Τι περιλαμβάνει:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ν. Γκάτσιος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτην κορυφή για 13η φορά ο Κώστας Δουβαλίδης
Επόμενο άρθροΛαγκαδάς: Μεγάλες οι καταστροφές από την κακοκαιρία “Θάλεια” (video)