Τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού εξακολουθεί να μετρά η Θεσσαλονίκη, παρά το lockdown. Τα νοσοκομεία της πόλης δέχονται ασφυκτικές πιέσεις.

 

Το Παπανικολάου έκλεισε χθες την εφημερία του με 80 νέες εισαγωγές.

Το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε την εφημερία, χωρίς ούτε ένα κενό κρεβάτι εντατικής θεραπείας.

Εάν χρειαστεί κάποιος ΜΕΘ, θα εισαχθεί στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου, όπου, σύμφωνα με την διευθύντρια ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, κ. Ελένη Γκέκα, οι υπάρχουσες κλίνες, μπορούν να υποστηρίξουν άτομα που χρειάζονται διασωλήνωση, ενώ,  ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται, είναι πολλοί νέοι άνθρωποι και μάλιστα χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Με ασφυκτικά γεμάτη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ξεκίνησε  σήμερα την εφημερία του και το νοσοκομείο «Γεννηματάς«.

Δραματική είναι όμως η κατάσταση και στα περιφερειακά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως αυτά της Βέροιας, της Πιερίας και της Χαλκιδικής.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαδικασίες για να ενταχθούν στο εθνικό σύστημα οι δύο ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης που επιτάχθηκαν.                                                   Τα 300 κρεβάτια τους που θα φιλοξενήσουν αποκλειστικά ασθενείς με covid-19,  αναμένεται  να αποσυμφορήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ – ΑΕΛ 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)
Επόμενο άρθροΥΠΕΞ: Βαθύτατη θλίψη για την απώλεια της Γεωργίας Ράλλη