Σε ισχύ είναι από το πρωί και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ειδικά μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία με περιορισμούς ως τις 12 τα μεσάνυχτα στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όριο 50 ατόμων στον αριθμό συμμετοχής σε δημόσιες εκδηλώσεις. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν τρεις θάνατοι και 209 νέα κρούσματα, ενώ 28 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σε καραντίνα τέθηκαν συνολικά 50 αστυνομικοί από πέντε τμήματα της Αττικής,ενώ επιβεβαιώνονται 8 κρούσματα .

Άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί από τον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, στον Εύοσμο. 

Την Τετάρτη 15 ηλικιωμένοι και 7 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, ενώ είναι σε εξέλιξη Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού

Και αυτό το Σαββατοκύριακο κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διενεργεί στα Λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση του ιού, καθώς κορυφώνεται η επιστροφή των ταξιδιωτών στα αστικά κέντρα. Πάνω από 400 δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARS -CoV -2, σε επιβάτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους και σε λιμενικούς, διενήργησαν μέχρι σήμερα τα ειδικά κλιμάκια στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι προγραμματισμένοι σημερινοί έλεγχοι είναι:

  • Στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos) και στις 17.55 στο λιμάνι της Ραφήνας.
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου τα κλιμάκια θα βρίσκονται στις 10.45 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios) και το απόγευμα στις 17.55 ξανά στο λιμάνι της Ραφήνας.

Εντωμεταξύ τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου στη χώρα, όταν αυτό παραχθεί και αρχίσει να διατίθεται, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, με προτεραιότητα τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας.

Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη,  δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Ο κος. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και  η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχεα πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Πηγή:ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ:Εύα Κουσιοπούλου, Ηλίας Κούκος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροCitigroup: Στο «κυνήγι» να της επιστραφεί 1 δισ. δολάρια που είχε πιστώσει από λάθος
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των κρουσμάτων – Εγχώρια τα 192 από τα 209